Kültür ve Turizm Bakanı: '15 TL'ye su' fırsatçılığına izin vermeyeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tatil bölgelerindeki pahalılığı eleştirdi. Bakan 'fırsatçılara izin vermeyeceğiz' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasının ardından artan turizmle ilgili açıklama yaptı. Tatil bölgelerindeki pahalılığa dikkat çeken Bakan Ersoy "Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum '10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi vesaire şeyler var. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Ersoy,  şöyle devam etti; "Eğer siz gerekli altyapıyı, eğitimi oluşturmazsanız, sistemi kurmazsanız ortalık fırsatçılara kalıyor.  O zaman bu turizmin geleceğini yiyorsunuz. Gerçekten turizme yatırım yapmak isteyen, burada iş sahibi olmak isteyen, sektör olarak görenleri sektör dışına itmiş oluyorsunuz. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz. Bunlara konsantre olacağız. O zaman kişi başına turist gelirinde, harcamalarında artışı yavaş yavaş izlemeye başlayacağız. Beş yıl içinde hedeflerimize inşallah ulaşacağız" (HABER MERKEZİ)

Etiketler turizm bakan Nuri Ersoy