Duvar Arkası: Kamuda 'karmaşa' dönemi... Artık amir de yok!

Ankara'daki yeni düzen yeni tip kamu görevlisi yarattı: Resmi olmayan yazılarla görevlendirilmiş, amiri bile olmayan memur... Ekonomide 'krizi tek elden yürütme' kararı! CHP heyeti bayram ziyaretine gittiği partinin taşındığını genel merkeze varınca öğrendi... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

KAMUDA KARMAŞA DÖNEMİ!

Başbakanlığın lağvedilmesiyle birlikte binlerce personelin farklı kurumlarda görevlendirilmesi işlemleri devam ederken Ankara’da tam bir karmaşa yaşanıyor. Bu süreçte Devlet Personel Başkanlığı’nın adeta felç olduğu konuşuluyor. Öyle ki, çok sayıda personel, bir bakanlıkta görevlendirildiğine dair ellerine tutuşturulan “resmi olmayan” yazılarla boğuşuyor. Personelin bir kısmına “Başbakanlık kapatıldığı için…” diye başlayan üç cümlelik bir yazı verildi. Ancak bu yazılar resmi evrak niteliği taşımıyor. Bu nedenle bu kişilere gittikleri bakanlıklarda “resmi bir evrak olmadan sizi burada görevlendirmemiz imkânsız” deniliyor. Ancak bu personel, artık amiri de olmadığı için nereye başvuracağını ve resmi görevlendirme evrakını nasıl alacağını bilmiyor. Duyduğumuza göre çok sayıda şikâyet var. Yaşanan mağduriyetten Cumhurbaşkanlığı da haberdar ve bayram öncesi bu konuyu görüşmek için bir toplantı yapıldı. İki yıl boyunca Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Fuat Oktay artık Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bu konudaki başvuruların da birinci adresi…

EKONOMİK KRİZLE İLGİLİ KONUŞMA YASAĞI

Türkiye tarihine “kara cuma” olarak geçen 10 Ağustos’ta dolar’ın 7 lirayı geçmesiyle birlikte ekonomik krizi konuşmaya başladık. Ancak siyasi iktidar cephesinden bu konuyla ilgili çok az açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet çevrelerinden edindiğimiz bilgiye göre o süreçte ekonomik krizle ilgili sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın konuşması kararlaştırılmış. Bu iki isim dışında açıklama yetkisi sadece iki kişiye, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a verilmiş. Onların yapacakları açıklamalar veya sosyal medya paylaşımları da elbette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçmek şartıyla… Bilim ve Sanayi Bakanı ya da Ticaret gibi icracı bakanlıkların başındaki isimler de sadece kendi bakanlıklarının görev alanındaki projeleri veya destek kredilerini açıkladılar. Bakanların dahi “ekonomik savaş veriyoruz” dışında siyasi bir yorum yapmaması, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın krizi tek elden yönetme stratejisi” olarak değerlendiriliyor.

CHP'NİN ZİYARETE GİTTİĞİ PARTİ GENEL MERKEZİ TAŞINMIŞ!

Siyasi partiler arası bayram ziyaretleri bir gelenektir. Her bayramda 2-3 kişilik parti heyetleri ellerinde çiçek, çikolata diğer partileri ziyaret eder. Kurban Bayramı'nda da bu gelenek bozulmadı. Bayramın ikinci günü parti genel merkezleri diğer partilerden gelen heyetleri ağırladı. Bir heyet de diğer partileri dolaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu başkanlığındaki ziyaret heyetini ise bir sürpriz bekliyordu. İlk olarak AK Parti'yi daha sonra DSP'yi ziyaret eden heyetin üçüncü durağı Vatan Partisi oldu. Ancak Vatan Partisi taşınmıştı. Kapıda kalan heyet yeni adresi öğrenmek için Vatan Partisi Genel Merkezi'ni aradı. Bu kez de telefonlar henüz bağlanmadığı için yanıt alınamadı. Duruma şaşıran heyet CHP Genel Merkezi'ni aradı. Şans eseri CHP Genel Merkezi'nde de Vatan Partisi'nin ziyaret eden heyeti vardı. Partinin yeni genel merkez adresi bu heyetten öğrenilerek CHP heyetine bildirildi. Böylece planlanan ziyaret gecikmeli olsa da gerçekleşti.

Etiketler Ankara bakanlık sistem