CHP'de yeni dönem hazırlığı

Seçimli kurultay için yeterli imzanın toplanamadığı CHP’yi bayram sonrası yoğun bir mesai bekliyor. Parti Meclisi, İl Başkanları toplantısı ve 9 Eylül Kuruluş Yıldönümü etkinliklerinin ardından Eylül ortasında da milletvekilleri 2 günlük kampa girecek. Gündemler seçim değerlendirmesi, yerel seçimlere ve yeni yasama dönemine hazırlık olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından genel başkan başta olmak üzere parti yönetiminin değişmesi için başlayan tartışmada olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanamadı. Partide değişim için yola çıkan muhalefet grubu şimdi tüzük kurultayını tartışıyor. Tüzük kurultayı çağrısı için karar bayram sonrası verilecek ama genel merkez yönetimi buna çok ihtimal vermiyor.

PARTİ MECLİSİ 29 AĞUSTOS’TA TOPLANIYOR

Yeni yasama dönemi ve yerel seçimler için kurultay tartışmalarının bitmesini bekleyen CHP’yi bayram sonrası yoğun bir mesai bekliyor. İlk olarak 29 Ağustos’ta partinin en yetkili organı Parti Meclisi toplanacak. Seçim sonrası sadece bir kez disiplin gündemiyle olağanüstü toplanan Parti Meclisi’nde bu kez gündem 24 Haziran seçimlerinin genel bir değerlendirmesi ve yerel seçim hazırlıkları olacak. Parti Meclisi toplantısının ardından da il başkanları toplantısı yapılacak. Bu toplantıda da yerel seçim hazırlıkları ele alınacak.

95. YIL KUTLAMASI

9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP bu yıl 95 yaşına girecek. CHP’nin kuruluş yıldönümü için Ankara Ticaret Odası Congreisum’da bir tören düzenlenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı kutlama törenine Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile üyeler katılacak.

MİLLETVEKİLLERİ KAMPA ALINACAK

CHP Genel Merkezi 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama dönemi öncesi milletvekillerini de kampa alacak. Eylül ortasında Antalya’da yapılması planlanan kamp en az 2 gün sürecek. CHP kampında 24 Haziran seçimleri sonrası yürürlüğe giren yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli çerçevesindeki uygulamalar, bu uygulamalardaki çelişkiler, parlamentoda aksayan yönler ele alınacak. Bu çerçevede partinin hukukçularından bir sunum yapılacak. Sunumun ardından yeni yasama döneminde Meclis’in kurumsal işleyişinin nasıl geliştirileceği tartışılacak.

SEÇİM SUNUMU

CHP kampında milletvekillerine 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarının değerlendirildiği bir de sunum yapılacak. Orta Doğu Teknik Üniversiteli bir ekip tarafından hazırlanan ve 4-5 saat sürecek sunumun yerel seçimlere hazırlık çalışmalarına da ışık tutması bekleniyor.

Etiketler CHP hazırlık dönem