AK Partili Turan: Papazı değil, Erdoğan'ı istiyorlar

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: İhracat artmış, üretim artmış, borçlanma azalmış. Dövizin artmasının tek sebebi var. Türkiye’ye ayar vermek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Dövizin artmasının tek sebebi var. Türkiye’ye ayar vermek. Veremeyecekler kardeşim. Bunlar o papazı değil, Erdoğan'ı istiyorlar. Alamayacaklar kardeşim. Bu millet olduğu müddetçe, sahip çıktığı müddetçe alamayacaklar” dedi.

'DÖVİZİN ARTMASININ TEK SEBEBİ VAR: TÜRKİYE'YE AYAR VERMEK'

AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından, Çanakkale Öğretmenevi bahçesinde bayramlaşma programında konuşan Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan şunları söyledi:

“Başka ülkenin burada operasyon yapma imkanı yok. Kaldı ki şunu sorayım, ne oldu da döviz ikiye katladı? İhracat mı durdu, yatırım mı durdu? Borcumuz mu arttı? Şimdi diyorlar, sizin dış borcunuz çok fazla. Hayır. Bizim borcumuz her sene düşüyor. Ne oldu da bir anda arttı? Bakın yuvarlayarak söylüyorum, Türkiye’nin 450 milyar dış borcu var. Ama bunun yanında 160 milyar dolar ihracatı var. Fransa’nın 6 trilyon dolara yakın borcu var. Sadece 540 milyon ihracatı var. Yani yeni bir veri yok. Yeni bir ihracat kaybı yok, yeni borçlanma imkanı yok. Ne oldu da arttı? Bu bile başlı başına kötü bir niyetin göstergesi. Bu bile farklı hesapların göstergesi. İhracat artmış, üretim artmış, borçlanma azalmış. Dövizin artmasının tek sebebi var. Türkiye’ye ayar vermek. Veremeyecekler kardeşim. Bunlar o papazı değil, Erdoğan'ı istiyorlar. Alamayacaklar kardeşim. Bu millet olduğu müddetçe, sahip çıktığı müddetçe alamayacaklar.” (ÇANAKKALE/DHA)