Gaye Usluer: Hafta içi bir deklarasyon hazırlanacak

CHP'de kurultay çağrısı yapan heyette yer alan Gaye Usluer, hafta içinde bir deklarasyon açıklayacaklarını söyledi. Usluer, "Seçenekler üzerinde belki de oylama yapmak zorunda kalacağız. Hafta içi bir deklarasyon hazırlanacak ve bu kamuoyu ile ile paylaşılacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’li muhaliflerin Ankara’da Latanya Otel’de yaptıkları toplantıya ara verildi ve olağanüstü kurultay talebiyle imzaları Genel Merkeze götüren Çağrı Heyetini temsilen Gaye Usluer bir açıklama yaptı.

Usluer, “Bir seçimli olağanüstü kurultay talebiyle imza veren 630 delegeyi temsilen, her ilden en az bir kişi olmak üzere yaklaşık 400 kişi bir araya geldik. 24 Haziran seçimleri sonrasında partimizin henüz yapamadığı siyasal değerlendirme şu an içeride yapılmakta" dedi.

'DELEGELERİMİZ 630 İMZANIN ARKASINDA'

Henüz bir karar verilmediğini ve görüş alışverişinin devam edeceğini belirten Usluer, “İçerideki delegelerden görüyoruz ki delegelerimiz 630 imzanın arkasındalar” ifadesini kullandı.

Usluer’e bundan sonraki süreçte bir tüzük kurultayı talep edilip edilmeyeceği soruldu. Usluer, “Herkesin ortaklaştığı seçenek 630 delegenin talebinin yerine getirilmesi yani yerel seçim öncesi olağanüstü kurultayın yapılması. Seçenekler üzerinde belki de oylama yapmak zorunda kalacağız. Hafta içi bir deklarasyon hazırlanacak ve bu kamuoyu ile ile paylaşılacak" yanıtını verdi.

Genel Merkezin 630 delegeden 31’inin imzalarını geri çektiğinin, bazı imzaların da kabul edilmediğinin hatırlatılması üzerine Usluer, bunların akıbetini öğrenmek için yaptıkları başvuruya yanıt alamadıklarını söyledi.

CHP'li muhaliflerin yeni hedefi Tüzük KurultayıCHP'li muhaliflerin yeni hedefi Tüzük Kurultayı

'YARGIYA GİTME SEÇENEĞİ GÜNDEME GELMEDİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’de yaptığı, "partiyi zaafa uğratacak açıklamalar yapanlar hakkında disiplin süreci işletileceği" açıklamanın da hatırlatıldığı Gaye Usluer, Kılıçdaroğlu’nun kamuoyu önünde veya doğrudan kendilerine böyle bir açıklama yapmadığını belirtti.

Usluer, "Burada bulunan arkadaşların hepsi gerçek CHP’li arkadaşlarımız. Biz bir aileyiz. Genel merkezimiz, biz, örgütlerimiz...” dedi. Usluer, yargıya gitme seçeneğinin ise gündeme gelmediğini ifade etti. (DUVAR)