Erdoğan: Dolar molar bizim yollarımızı kesmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doların rekor kırmasının ardından yaptığı açıklamada, "Dolar molar bizim yollarımızı kesmez" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimi sonrası teşekkür ziyareti kapsamında Bayburt'ta gitti.  Erdoğan'ın gündeminde TL'nin Dolar karşısında rekor düzeyde yaşadığı kayıplar vardı.

​"Dolar, molar bizim yollarımızı kesmez" diyen Erdoğan, vatandaşlara yastık altındaki altın ve dövizlerini bozdurma çağrısını yineledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

BU BİR YERLİ MÜCADELEDİR:  Dolar, molar bizim yollarımızı kesmez. Hiç endişe etmeyin, buradan yine söylüyorum. Yastığının altında doları, eurosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirası ile bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Yerli paramızla bunlara cevabı verelim.

BİZİM SORUMLULUĞUMUZ HANS'A DEĞİL AHMET'E: Bizler bu mücadelede gerekirse yedi düvele karşı meydan okumaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Dünyanın en eli kanlı terör örgütlerine karşı koymaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Biz sadece Hakk'a ve halka karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bizim sorumluluğumuz Hans'a değil, Ahmet'e.

'EKONOMİK SAVAŞTAYIZ'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Bayburt'taki Ulu Cami'de kıldığı cuma namazı sonrası caminin mikrofonundan cemaate seslenen Cumhurbaşkanı, 'ekonomik savaş'ta olunduğu yönündeki açıklamalarını yineledi.

Erdoğan, dün Rize'de yaptığı açıklamada, "Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var. "  ifadesini kullanmıştı.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Güne yükselişle başlayan dolar 6,40 seviyelerini görmüş, ardından yeniden 5,80'lere gerilemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında dolar yeniden yükselişe geçti ve 6,20 seviyesine ulaştı! (HABER MERKEZİ)