Bahçeli: Papazı verirsek asıl o zaman papazı buluruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, döviz kurlarındaki hareketliliği "ekonomik operasyon olarak değerlendirdi. Bahçeli, "Gelişmeler doğrultusunda ekonomi alarm veren bir eşiğe dayanmış halde! Dış kaynaklı bir komplo devreye alınıyor!" dedi. Rahip Brunson'ın ABD'ye gitmesine izin verilmemesini isteyen Bahçeli, "Döviz insin diye papazı ve diğer tutukluları verirsek asıl o zaman papazı buluruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, döviz kurlarındaki hareketliliği değerlendirdi.

'DIŞ KAYNAKLI BİR KOMPLO DEVREYE ALINIYOR'

Türkiye'ye ekonomik operasyon yapıldığını belirten Devlet Bahçeli, "Dövizdeki tırmanış tehlike sınırını geçmiş durumda! Gelişmeler doğrultusunda ekonomi alarm veren bir eşiğe dayanmış halde! Makroekonomik parametreler bozulma işareti veriyor. Türkiye istikrarsızlığın batağına gömülmek isteniyor. Ekonomide dış kaynaklı bir komplo devreye alınıyor!" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN DÜŞMESİ HEDEFLENİYOR'

"Türkiye’nin düşmesi"nin amaçlandığını ifade eden Bahçeli, "Dövizin çıkışından memnuniyet duyup siyasi çıkar ve nihai olarak müsebbip kollayanlar, bunun üzerinden kaos ve karmaşa hayali kuranlar emperyalizm canavarının günahkar hizmetkarlarıdır. Bunlar harama çanak tutan, haine selam çakan vatansızlardır, milliyetsizlerdir" dedi.

'BİLİM İNSANLARI BEYİ BEKLİYOR?'

"Bir gözümüz dövizde, diğeri borsada nereye kadar yaşayacağız?" diyen Bahçeli, bilim insanlarına sorumluluk üstlenme çağrısı yaptı:

"Üniversitelerde sosyal bilimler alanında çalışmalar yapan, özellikle iktisat disiplini içinde öğretim görevi üstlenen bilim insanları ne bekliyor, niye duruyor? Bugün sorumluluk üstlenilmeyecekse, eller taşın altına koyulmayacaksa ne zaman olacaktır?"

Bahçeli'den, 'parti hesaplarında döviz varsa bozdurun' talimatıBahçeli'den, 'parti hesaplarında döviz varsa bozdurun' talimatı

'MERKEZ BANKASI'NIN ETKİLİ ARAÇLARI VAR'

ABD'nin, ülkesine dönmesini istediği rahip Andrew Brunson'ın iade edilmemesini isteyen Bahçeli, paylaşımında "Hükümetin yapacakları vardır ve süreç devam etmektedir. Merkez Bankası’nın etkili araçları vardır ve bilinmektedir. Unutmayalım ki, döviz insin diye papazı ve diğer tutukluları verirsek asıl o zaman papazı buluruz" ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

(HABER MERKEZİ)