Oya Berberoğlu: CHP'ye kırgınım!

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'ndan tepki: Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı yapıldı, ama sonra bir şey yapılmadı. Çok yavaş kaldıklarını düşünüyorum...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran’da CHP’den yeniden milletvekili seçilen Enis Berberoğlu, hâlâ cezarevinde. Yargıtay 16. Ceza Dairesi “İkinci kez milletvekili seçilmek dokunulmazlık kazandırmaz." kararının ardından görüşe çıkmama, savunma yapmama kararı aldı.  Berberoğlu, yaklaşık 20 gündür eşi, avukatları ve milletvekilleri ile görüşmüyor.

Eşi Oya Berberoğlu Enis Berberoğlu’nun kimse ile görüşmeyerek kendisini ikinci kez tecride almasının sadece adaletsizliğe değil aynı zamanda siyasetsizliğe de bir tepki olduğu görüşünde  CHP'ye kırgın olduğunu dile getiren Oya Berberoğlu buna rağmen umudunu kaybetmek istemediğini belirtiyor.

Evrensel'den Melten Akyol'a konuşan, Oya Berberoğlu CHP’ye de sitem ediyor, 'Kızgın mısınız diye soruyoruz, “Kırgınım diye yanıtlıyor. Ve devam ediyor: “Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı yapıldı, ama sonra bir şey yapılmadı. Çok yavaş kaldıklarını düşünüyorum. Yani Avrupa için de çok şey önerdim, buradan CHP’den 30-40 milletvekili ziyaret etmiştir, o kadar da çok Enis’e sahip çıktıklarını düşünmüyorum. Kemal Bey çok sahip çıkmaya çalıştı, Adalet Yürüyüşü falan. Biraz kırıldım, içerledim. Grupta konuşma, bazı vekillerin açıklamaları öyle gitti. Avrupa’dan ziyarete gelen olmadı ya Enis’i. Sosyalist Enternasyonal başkan yardımcısı, geldi, Umut Oran vesilesi ile. Görüşmesine de izin verilmedi zaten. Onun dışında Avrupa’dan gelen parlamenter ziyareti olmadı. Genelde biz tek başımızaydık, Enis, ben, kızım ve işte avukatlarımız.”

'HEP GÜVENMEYE ÇALIŞTIM'

"Bu süreçte ben de cezacı ve anayasacı oldum” diyor Oya Berberoğlu. Tek tek süreçte verilen kararları, bu kararların hukuksuzluklarını anlatıyor bize, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin kararını hatırlatarak. Yargıtayın verdiği karara tepkili: “Hukuka hep güvenmeye çalıştım, ben yine de güvenmek istedim, içimde bir umut oldu, gerçekten, yani dedim ki yargı kendi içerisinde bir karar verir, burası çadır cumhuriyeti değil, biz hukuk devletiysek eğer, her ne kadar siyasi baskı da olsa, bir hakkaniyet olur herhalde dedim... Ama 2.5 yıllık sürece bakıyorum, bir hakkaniyet olmuyor maalesef, olmuyor.”

Yerel bir mahkemenin 24 Haziran seçimlerinde HDP’den milletvekili seçilen Kemal Bülbül, hakkındaki davayı seçildikten sonra, ‘Yargılamayı durduruyorum, dokunulmazlık kazandı’ diyerek durdurduğunu da hatırlatan Berberoğlu, “Şimdi yerel mahkeme ona öyle diyor, ki doğru olan da bu, ama koca Yargıtay bunu diyor. Hepsi için aynı yasa geçerli değil mi yani, bu nedir” diyerek tepki gösteriyor. Ve ekliyor: “Enis siyaseten hapse atıldı, siyaseten de er ya da geç özgürlüğüne kavuşacaktır.”

'YARGI SİYASETİN ETKİSİNDE'

Yargının bu dönemde tamamen siyasetin etkisinde olduğunun altını çiziyor Oya Berberoğlu. Şöyle anlatıyor: “Bakın siyasi baskı o kadar fazla ki, normalde istinaf Enis’e beraat verirdi, ne yapıyorlar korkuyorlar. Herkes bir yerlere bakıyor, ama ben yerimden sürülmeyeyim, bana olacağına ona olsun diyor. Diyelim ki İstanbul’da bizim davaya bakan istinaf mahkemesi, oradaki hakim Enis’e beraat verdi, normal hukuk da bunu gerektiriyor aslında, adamı yarın öbür gün oraya sürerler, onlar da korkuyorlar işte. O nedenle böyle sürüncemede.”

YILDIRIM VE BAHÇELİ’YE GÖRÜŞME TALEBİ

Önümüzdeki günlerde eylemde olacak Oya Berberoğlu. Yargıtay, AYM ve TBMM önünde ‘adalet’ isteyecek. Bir dizi görüşme talebinde de bulundu, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli...  Şöyle anlatıyor Oya Berberoğlu: “AYM önünde Yargıtay Önünde ve TBMM önünde eylem de yapacağım, açıklama da.  Üçüne de gideceğim, özellikle Yargıtayda bekleyeceğim, belki karar da çıkar... Şimdiye kadar hep bekledik, saygı duyduk, yanlıştan dönerler dedik. Kimseyi de dinlemeyeceğim bundan sonra. Daha önce de dedim, ne Enis’i, ne avukatları....”

Etiketler CHP Oya Berberoğlu