CHP'de yönetim değişiyor!

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, yeni dönemde CHP'nin yeni bir yönetimle yola devam edeceğini açıkladı. Değişikliğin Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Tezcan, kurultayın ise gündemlerinden çıkması gerektiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardında açıklama yaptı. Genel Başkan'ın MYK'yı istediği gibi yenileme yetkisi olduğunu belirten Tezcan, partiyi yerel seçimlere hazırlayacak ve kriz ortamında yol haritası çizecek yeni bir ekibin belirlenerek göreve geleceğini ifade etti. Tezcan ayrıca kurultay toplanması için 569 imzanın yeterli olmadığını belirtti.

'569 İMZA İLE MÜMKÜN DEĞİL'

Tezcan şöyle devam etti, "Bu zamana kadar şu kadar MYK değişti deniliyor, çünkü kurultay var. Kurultay olmadan değiştirilen MYK sayısı sadece ikidir. Seçim sonrası kurultay olmadan MYK değişikliği ikidir. Her kurultay sonrası yeni MYK'lar oluşur. CHP bugüne kadar kendisini kanıtlamış bir partidir. Seçim sonuçlarıyla ilgili partinin değerlendirme süreci bu ay sonuna doğru tamamlanmış olacak."

Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

EK GÖSTERGE NEREDE? Bu iktidarın beceriksizliği nedeniyle asgari ücretli yüzde 35 gelir kaybına uğradı. Sadece ocak ayından bu yana dolardaki yükseliş nedeniyle. 3 bin 600 ek gösterge vereceklerini söylüyorlardı. 100 günlük eylem planında yok. Erdoğan'a soruyorum; nerede? Paketin dibine mi düştü? 100 günlük paket içerisinde eğitimle ilgili de ciddi bir adım göremiyorsunuz. Türkiye eğitimde, ekonomide iflas etmiş bir iktidarla karşı karşıyadır.

GENEL BAŞKANI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ: Olağanüstü kurultay süreci vardı. Pazartesi o süreç sonuçlandı. Bütün MYK üyelerimiz sayın Kılıçdaroğlu'na kendilerine gösterdiği güven nedeniyle teşekkür etti. Sayın Genel Başkan'ın her zaman yeni bir MYK ile devam etme yetkisi seçimde kendine verilmiş bir yetkidir. Umuyorum ve tahmin ediyorum, CHP'nin yeni dönemini ve siyasetini belirlemek. Partiyi yerel seçimlere hazırlamak üzere yol haritasını belirlemek üzere yeni bir çalışma ekibi oluşturacaktır. Biz yine CHP kadroları olarak aynı şekilde genel başkanımızı desteklemeye devam edeceğiz. (HABER MERKEZİ)

CHP MYK'da kimler olacak?CHP MYK'da kimler olacak?

Etiketler CHP myk yönetim