'CHP'de MYK üyeleri, 'Kılıçdaroğlu'na desteğimiz tam' diyerek görevden çekilecek'

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin topluca görevden çekilmesi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun üyelerden bir kısmını dışarıda bırakarak yeni bir yönetim yapısı oluşturması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artan parti içi tartışmalar yüzünden kurmaylar bugün kendi iradeleriyle, Kılıçdaroğlu'nun elini rahatlatmak üzere ve "Genel Başkan'a desteğimiz tamdır" diyerek görevlerinden çekilecekler. Bu çekilmeleri bekleyen Kılıçdaroğlu'nun yapacağı değişiklikle örgütten tepki çeken bazı isimleri MYK'dan alacağı, bazı birimleri birleştireceği ve 17 olan Genel Başkan Yardımcılığı sayısını 12'ye düşüreceği belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, yeni MYK'da yerel seçimlerde belediye başkanlığı hedefi olanlara yer verilmeyebileceği belirtilirken; Seyit Torun, Ünal Çeviköz, Haluk Koç, Faik Öztrak, Gamze İlgezdi'nin görevlerine devam edeceği, yeni görev alabilecek isimler arasında da İstanbul Milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Yunus Emre, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Hakkı Süha Okay'ın olacağı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun oluşturucağı yeni MYK için "başarı ve denge MYK"sı olacağı yorumu yapılıyor.