Öztürk Yılmaz: 'AKP'li bakanları savunmak zorunda kalırım' diye düşünmemiştim

CHP'li Öztürk Yılmaz, ABD'nin yaptırım kararına karşılık verilmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz, "Bu kürsüde hiçbir gün 'Bir gün gelir AKP'li bakanları da savunmak zorunda kalırım' diye düşünmemiştim. Demek ki ülke, vatan, millet meselesi olunca bunu yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD'nin yaptırım iki bakana yönelik yaptırım kararına karşılık verilmesi gerektiğini söyledi. "Türkiye şamar oğlanı değildir" diyen Yılmaz, "Bu kürsüde hiçbir gün 'Bir gün gelir AKP'li bakanları da savunmak zorunda kalırım' diye düşünmemiştim. Demek ki ülke, vatan, millet meselesi olunca bunu yapmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

'YAPTIRIM KARARI SEMBOLİK DEĞİL, ÖNEMLİ VE AĞIR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ABD'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yönelik yaptırım kararını değerlendirdi.

Kararı kınayan Yılmaz, "ABD'nin uzunca süren Türkiye'deki bazı olaylarla alakalı olarak rahatsızlık içinde olduğunun farkındayız. Ama ilk defa bizim bildiğimiz NATO ülkesinin bakanlarına dönük böyle bir yaptırım uygulanıyor. Her ne kadar bazıları bunu sembolik ve önemsiz gibi göstermeye çalışsa da bu son derece önemli ve ağırdır" dedi.

'YARGININ İŞLEMEDİĞİNİ BİLİYORUZ'

Yaptırımı Türkiye'ye yönelik bir hakaret olarak nitelendiren Yılmaz, "Bu kürsüde hiçbir gün 'Bir gün gelir AKP'li bakanları da savunmak zorunda kalırım' diye düşünmemiştim. Demek ki ülke, vatan, millet meselesi olunca bunu yapmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'de yargının işlemediğini biliyoruz" diyen Öztürk Yılmaz, "Bizim muhalefet olarak huzursuzluğumuzun herkes farkında ama. Ancak iş ülkeye dönük bir yaptırıma, sözlü veya eylemsel saldırıya dönüştüğü anda bu içerdeki farklılıklarımızı bir tarafa koymasını gerektiğimizi biliyoruz ve ortak pozisyon alma durumuna geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

'HÜKÜMET EYLEM OLARAK HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR'

Türkiye ile ABD ilişkilerinde "derin bir güvensizliğin" söz konusu olduğunu söyleyen Yılmaz, "Türkiye, AKP yönetiminde benzer vakaları daha önce de yaşadı. Şimdiyse iki bakana dönük böyle aşağılık bir uygulama devreye sokulmuştur. Bu hükümet sadece sözde dik durduğunu iddia ediyor. Eylem olarak hiçbir şey yapmıyor. Yapmadığı için kimse kaale almıyor. Korkarız Türkiye'nin itibarı bu ve benzeri olumsuzluklarda daha yerlerde sürünecek noktaya gelir" dedi.

'PAPAZ KONUSUNDA BAZI ŞEYLER AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMALI'

Hükümetin, rahip Andrew Brunson konusunda açıklama yapmasını isteyen Yılmaz, "Bu papaz konusunda hükümetin bazı şeyleri açıklığa kavuşturması lazım. Türkiye üçüncü dünya ülkesi değildir, AKP istese bile olamaz. ABD'nin Türkiye'ye üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapmasını asla kabul etmeyiz" şeklinde konuştu.

'BÖYLE İTTİFAK İLİŞKİSİ OLMAZ'

Türkiye'nin ABD'ye karşılık vermesi gerektiğini belirten Öztürk Yılmaz, şöyle devam etti:

"Misliyle karşılık vermek lazım. Bakınız Fetullah Gülen konusunu hükümet unuttu. Son 6 aydır hiçbir gazetede bu konu gündeme gelmiyor. ABD, papazı iyice hatırlar hale geldi, hükümet Gülen'in iadesini unutturdu. Gülen'in iadesini gerçekleştirmeyen ABD'li bakan ve yetkililer konusunda benzer bir girişim Türkiye tarafından başlatılmalıdır. ABD bu konuyu ileri götürürse Türkiye'de ABD mevcudiyetini gözden geçirmesi gerekecektir. Böyle ittifak ilişkisi olmaz. Türkiye şamar oğlanı değildir. Türkiye hizaya getirilecek bir ülke değildir. Ne kadar basiretsiz yönetim olursa olsun halk buna izin vermeyecektir. Bu bakanların çıkıp pişkin pişkin iki gösterişsiz boş cümle açıklama yapana kadar onların da ellerindeki imkanları devreye sokması lazım." (ANKARA/DHA)