CHP'li delegeler genel merkez önünde oturma eylemine başladı!

CHP yönetiminin, olağanüstü kurultay için toplanan imzalara ilişkin açıklama yapması beklenirken kurultay isteyen delegeler Genel Merkez önünde oturma eylemine başladılar.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'de olağanüstü kurultay talebiyle verilen imzaları inceleyen Genel Merkezin imza sayısına ilişkin kararını bugün açıklaması brklenirken kurultay talebiyle imza veren delegelerin bir kısmı CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı. Ankara delegeleri Mahmut Celal Ünsal, Selçuk Karadağ, Vecile Çokay ve Bitlis delegesi Veysi Uyanık'ın eylemine gençlerin de aralarında bulunduğu bazı partililer de destek veriyor.

'İMZALARI YARIŞTIRMAKTAN SIKILDIK'

CHP önünde oturma eylemine talepleri kabul edilene kadar devam edeceklerini aktaran Bitlis Delegesi Veysi Uyanık yönetimi İYİ Parti üzerinden eleştirdi. 24 Haziran seçimleri öncesinde CHP'den İYİ Parti'ye 15 Milletvekili'nin geçtiğini hatırlatan Uyanık, "Genel Merkez gereken sorumluluğu almıyor. Bu sorumluluk politikasını yeri geldiğinde İYİ Parti'ye 15 Milletvekili göndererek yaptılar. İyi bir şey başardıklarını söylediler, koalisyonlar kurdular. Şimdi sayı yarışına giriyorlar. Bu da bizi son derece üzüyor. Sayın Genel Başkanımızın iradesine kaldı süreç. İlk günden bu yana imzaları yarıştırmaktan gerçekten yorulduk ve sıkıldık ama Genel Merkez yöneticilerimiz sıkılmadılar. İlk günden bu yana bir sayı yarışı içerisine soktular bizleri. Bizim vermiş olduğumuz 630 tane imzalı 'Olağanüstü Kurultay Çağrısı' sayımız vardır. İmzalar geri çekildi deniyor. İmzaların ne şekilde çekildiğini de biliyoruz. İmza verip de imzasını geri çeken bir CHP'li yoldaşıma ben söyleyecek söz de bulamıyorum. Sayın Genel Başkanımızın sağ duyusuna güveniyorum ve kurultayı toplayacaktır" dedi.

'TABANINA EZİYET ÇEKTİRİYOR'

Eylem yapan delegelere destek veren eski CHP Nallıhan İlçe Başkanı Alpay Eser ise "24 Haziran seçimlerinin ardından ülkede sistem değişti. Ülkeye bir umut, bir hedef gerekli. Ülkenin normale dönmesi açısından delege arkadaşlarımın bu hareketini sonuna kadar destekliyorum. Umarım Genel Merkezimiz olumlu adımlar atar" diye konuştu.

Eylem yapan delegelere destek veren bir genç ise "Biz bu ülkenin gençleriyiz. Bize demokrasi hukuk adalet diye sokağa çağıranlar bugün tam tersi bir hareket yapıyor. Zamanında 15 milletvekili İYİ Parti'ye gönderen Genel Başkan şu an tabanına eziyet çektiriyor. Buraya insanların gelmesine hiç gerek yoktu. Bu kadar kendilerinden eminlerse kurultay yapabilirler" dedi.

Etiketler CHP kurultay delege