CHP yönetimi: Kurultay yok!

CHP'den kurultay için toplanan imzalarla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada 569 imza toplandığı belirtildi, 'kurultay yok' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP yönetiminden yapılan açıklamada 569 imza toplandığı ve kurultay yapılmayacağı açıklandı.

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Partimize kayıtlı toplam kurultay delegesi 1242 olup, Tüzüğümüz uyarınca Olağanüstü Kurultay için gerekli olan salt çoğunluk 622'dir. Noter onaylı imzalar ile yapılan başvuruların incelenmesi sonucunda geçerli başvuru sayısının 569 olduğu anlaşılmıştır. Tüzüğümüze göre 15 günlük imza toplama süresi içerisinde 31 delegenin noter onayıyla imzalarını geri çektiği görülmüştür" denildi.

CHP'de muhalefet ısrarlı: Kurultay yapılmalı!CHP'de muhalefet ısrarlı: Kurultay yapılmalı!

31 delegenin imzalarını çektiği de aktarılan açıklamada; belgelerin CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve tüm basın mensupları tarafından incelenebileceği ifade edildi.

CHP'de 24 Haziran seçimleri sonrası kurultay yapılmasını isteyen parti içi muhalifler delegelerden imza toplayarak Genel Merkez'e teslim etmişti. Partiden yapılan açıklamada imza sayısının kurultay için yeterli olmadığı belirtilmiş, kurultay için ıslak imzaların teslim edilme süresi de bugün dolmuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler CHP kurultay imza