HDP'de ABD konusunda 'karşıt' tweetler

ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararları hakkında Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski ve yeni vekillerinden farklı mesajlar geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül üzerinden Türkiye'ye yönelik aldığı yaptırım kararlarına HDP'li iki siyasetçiden iki farklı tepki geldi.

HDP eski İzmir milletvekili Müslüm Doğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ABD'yi eleştirerek, "ABD mazlum ezilen halkların dostu olamaz! ABD'ye karşı tüm halklarımız birlikte karşı koymalıyız. ABD ülkemizden defolup gitmelidir. Üsleriyle, askeriyle, yardakçılarıyla, işbirlikçileriyle" ifadelerini kullanmıştı.

Doğan'ın bu paylaşımına, HDP Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman'dan tepki geldi. Adıyaman, Doğan'ın paylaşımı üzerine, ABD'nin Türkiye ve Ortadoğu'dan çekilmemesi gerektiğini savunarak, "He he ABD gitsin ki..! Türkiye/İran/Irak bir ayda Kürdistan federe bölgesinin statüsüne son versin! He valla ABD gitsin ki..! Türkiye/İran/Esat bir ayda Rojava'yı yerle bir etsin öyle mi! Soğuk savaş dönemi sloganı! Hadi durmayalım hep bir ağızdan kahrolsun ABD diyelim" dedi.

​Öte yandan HDP, mecliste ABD'nin yaptırım kararına tepki gösteren ortak bildiriye imza atmamıştı. HDP'li iki isim arasında yaşanan tartışmaya ilişkin, diğer HDP'li vekiller ise sessizliğini korudu.