CHP'de kurultay için yeterli imza toplanamadı

CHP'den yapılan açıklamada kurultay için toplanan imzalarda yeterli sayıya ulaşılamadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'de kurultay için ilk inceleme tamamlandı. 614 noter onaylı imzadan dördünün mükerrer olduğu, bunlar çıkınca 610 olan imza sayısının 5 ismin de artık delege olmaması nedeniyle 605'e düştüğü tespit edildi. 605 isim içinde de imzasını geri çekenler için inceleme yapılacak.

CHP’de muhalifler topladıkları imzaları dün Genel Merkez’e teslim etti. Muhalifler, noter tasdikli 630 imzaya ulaştıklarını duyurdu. CHP yönetiminden bugün yapılan açıklamada ise olağanüstü kurultay için yeterli imzanın toplanamadığı ifade edildi. Açıklamada, noter tasdikli imza sayısının 614 olduğu bildirildi. Bu imzalardan 4’ünün mükerrer olduğu, imza veren 5 kişinin ise artık delege olmadığı belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek tarafından yapılan açıklamada imzalarla ilgili olarak şu bilgiler verildi, "Olağanüstü kurultay talep edenler adına, Genel Merkezimize başvuranların

açıklamalarının aksine hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir. Teslim edilen toplam belge sayısı 618’dir. Bu belgelerin 4 tanesi ilgilisinin dışında, suret tasdiki yaptırılmış fotokopidir. 4 tane belge ise mükerrer olup; 4 kişinin farklı noterlerden iki kere verdiği imzalara ilişkindir. 5 belgedeki imza ise kurultay delegesi olmayan kişilere aittir. Sonuç olarak Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605’tir. Bu 605 beyan üzerinde de kurultay delege listemizle karşılaştırmalı inceleme devam etmektedir. Hâlihazır durumda toplam kurultay delegesi 1242 olup, salt çoğunluk 622’dir. Mevcut haliyle dahi teslim edilen noter onaylı belge sayısı, yeterli değildir. Yasal süresi içerisinde gerçekleşen imza geri çekme beyanları, 605 sayısından

düşülmemiştir. Bunlar da düşüldükten sonra, toplam imzanın yeterli sayının çok daha altında olduğu aşikârdır."

GAYE USLUER: 830 İMZA DA VERSEK AYNISI OLACAKTI

CHP Genel Merkezi'nden gelen açıklamayı eleştiren PM üyesi Gaye Usluer ise, "Biz 630 imzayı noterde kayıt altına alarak, Genel Merkez'e sunduk. Genel Merkezimiz sonradan imza veren kişilerden de karşı yönde imza toplamış olabilir" dedi. CHP Genel Merkezi'nin yaptığı açıklamayı Habertürk TV'de değerlendiren Usluer, "Şu anda Genel Merkez'den yapılan açıklama ipe un sermektir. 830 imza teslim etseydik yine aynısı olacaktı" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da Twitter'dan Genel Merkez açıklamasına tepki gösterek, "Noterin “aslı gibidir” tasdikli resmi belgesini yok saymak suretiyle delegenin iradesini hiçe sayanların...mühürsüz oyları geçerli sayanlarla ortaklaştıklarına üzülerek tanıklık ediyoruz...Hani Hak? Hani Hukuk Hani Adalet ?" dedi.

Etiketler CHP kurultay imza