Mahir Ünal: AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak, yenilenme gerçekleşecek

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'a, seçimden önce parti kadrolarında değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı soruldu. Ünal, "Siyaset bizim için bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak ve bu yenilenme gerçekleşecektir" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

CHP MYK'si sonrası yapılan açıklamaya değinen Mahir Ünal, "Siyaseti zehirleyen dilini kullanmaya devam ediyor. CHP kendi özeleştirisini yapmak yerine maalesef başkalarını suçlayarak yalan, iftara üzerinden bildiğimiz CHP yoluna devam ediyor" dedi.

"Yerel seçimlere giderken AK Parti il başkanları ve belediye başkanlarında bir değişim olur mu?" sorusu üzerine Ünal, "Siyaset bizim için bir bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında AK Parti yeni arkadaşlara alan açacak ve bu yenilenme gerçekleşecektir" diye konuştu.

'AB KENDİ DEĞERLERİYLE ÇATIŞIR HALE GELDİ'

Soru üzerine Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakma kararını değerlendiren Mahir Ünal, "Maalesef özellikle Avrupa açısından yaşanan bir kriz var. Şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerler ile çatışır duruma gelmiştir. Bu durum bizi son derece rahatsız etmektedir" dedi.

'ÖZİL'İN TEPKİSİ YERİNDE VE HAKLI'

Özil tepkisini haklı bulduğunu belirten Ünal, şunları söyledi:

"Temel hak ve insan haklarına, ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye ilişkin Avrupa'nın üzerinde yükseldiği temel insani değerleri maalesef ırkçı, ayrımcılığa tabi tutan, ötekileştiren bir uygulama içerisinde görüyoruz. Mesut Özil'in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepki. Almanya bir taraftan entegrasyonu konuşurken bu tür uygulamalarıyla ve Mesut Özil'in açıklamaları sonrasında gelen bazı yaklaşımlar bize göstermektedir ki entegrasyon görüntüsünün altında bir asimilasyon amacının yattığı görülüyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. 'Cumhurbaşkanımızın bir teması olacak mı?' Açıkçası bununla ilgili MYK toplantısında herhangi bir değerlendirme yapılmadı." (ANKARA/DHA)