İYİ Parti'den tepki: Bahçeli kendi iç işlerine baksın

İYİ Parti Grup Başkanı Andican, Bahçeli'nin Akşener'le ilgili sözlerine tepki gösterdi. "Bahçeli, kendi iç işlerine baksın" diyen Andican, Akşener'in kongreden güçlenerek çıkacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Grup Başkanı Ahat Andican, partisinin doktor milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Andican, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimli olağanüstü kongre kararı alması ve yeniden aday olmamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener'in kongreden, öncesine oranla çok daha güçlü şekilde çıkacağını savunan Andican, "Bu parti 50 yıllık partilerin oranında oy alıyor ve buna rağmen genel başkan beklentileri, kendi koyduğu çıtayı karşılayamadığı gerekçesiyle sorumluluğu alıyor ve Türk siyasetinde bugüne kadar görmediğimiz siyasal sorumluluk içinde kongreye gidiyor. Umarım bundan, partiyi şekillendirmeye çalışan liderler de ders alırlar" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamını sağlamalılar. Bu demokrasi ve İP açısından son derece faydalı olacaktır" şeklindeki çıkışına tepki gösteren Andican, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli kendi partisine ve kendi işine baksın. İYİ Partiyle Bahçeli'nin en ufak bir ilişkisi yoktur ve İYİ Parti yetkilileri başka partinin iç işleriyle uğraşmamaktadır, uğraşmaya da niyeti yoktur. Bahçeli, kendi iç işlerine baksın. Başka partilerin iç işlerine karışmaması gerekir. (HABER MERKEZİ)