CHP'de kurultay imza sayısı 526'ya ulaştı

CHP'de kurultay çağrı heyeti, imza sayısının 526'ya ulaştığını duyurdu. Olağanüstü kurultay için 625 imza gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısı konusundaki spekülasyonlar nedeniyle, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün başkanlığındaki olağanüstü kurultay çağrı heyeti, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Siyasette güven ve doğruluğun esas olduğunu belirten Tüzün, partilerinde biat kültürünün olmadığının altını çizdi. 3 gün önce olağanüstü kurultay çağrısı yaptıklarını belirten Tüzün "Bu çağrı sonrası hiçbir il, ilçe başkanına kurultay için imza çağrısı yapmadık. Delegelerimiz özgür iradeleriyle notere gidip imza verdiler. Belgeleri bize gönderdiler. 3 nüsha hazırlanıyor. Bazı noterler genel merkeze de bir nüsha göndermiş. Biz farklı sayılar söylendiği için bu açıklamayı yapıyoruz. Delegelerimiz bir beyanname ve talepname imzalıyor. En geç yarın akşama kadar yeteri kadar imza toplanacak ve gelecek hafta başı yetkili merkezlere verilecek.

Kimseden sakladığımiz bir durum yok. İmzaları basın mensupları da sayabilir" çağrısı yaptı.

BÖKE: ADAY DEĞİLİM

İmzaların bugün 600'ü geçeceğini yarın da yeterli imzaya ulaşıldıktan sonra yetkili makamlara ileteceklerini söyleyen Tüzün, kurultay çağrısına destek veren milletvekili Selin Sayek Böke'nin genel başkan adayı olacağı iddialarıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: "CHP üyesi olan ve genel başkan adaylığı için gerekli imzayı toplayabilecek herkesin hakkı vardır. Biz kurultay çağrısı yapıyoruz. Yeteri sayıda imza toplayan herkes aday olabilir."

"Genel başkanın bilgisi olmadan bazı MYK üyelerinin delegeleri arayarak 'imzaları geri çekin' ifadelerini kullandığını tespit etmiş bulunuyoruz" diyen Tüzün, bunu doğru bulmadıklarını ifade etti.

İddialar üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Selin Sayek Böke ise "Sizin için bugün merak edilen cümleyi de açıkça kuralım:) Genel Başkan adayı olmayacağım." dedi.

USLUER: KÜSKÜNLER HAREKETİ DEĞİL

'Değişim ve Umut Kurultayı' için verilen imza sayısını ise CHP PM Üyesi Gaye Usluer açıkladı. Kurultay çağrısı yapanların "Muhalifler ve küskünler hareketi" olarak değerlendirilmesini eleştiren Usluer şunları söyledi: "Bu küskünler hareketi değil. Siyaset anlayışının değişmesini istiyoruz. Doğru muhalefet anlayışı kurulmasını istiyoruz. Dün saat 17.00 itibatiyle, sabah verileri katmaksızın eksiği yoktur, fazlası vardır. 521 imza toplanmıştır."

Tüzün, basın toplantısı devam ederken 5 delegenin daha imza verdiğine dair belgeleri gönderdiğini söyledi. Bu durumda imza sayısı 526 oldu.

(DUVAR)

Etiketler CHP kurultay imza