Duvar Arkası: İnce'ye göre köye gitse anahtar peşinden gelecek...

CHP'deki genel başkanlık tartışmasında iki taraf için de kilit yerel seçim... Kılıçdaroğlu ailesinde düğün telaşı yaşanıyor... Seçimin bir kazananı da çiçekçiler! Mustafa Elitaş'ın görevde kalamamasında yeni iddia: İçtüzük değişikliği... Bakanlar artık sadece bakanlıkla uğraşacağı için iktidar 3'te 3 performans bekliyor... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

'30 MART'TAN SONRA ANAHTARLARI TESLİM EDERLER...'

CHP’de olağanüstü kurultay için düğmeye basıldı. Hafta başında delegelerden imza toplama süreci başlayacak. 15 günlük bu sürenin sonunda 630 imza bulunursa kurultay kaçınılmaz olacak. Önümüzdeki iki haftanın genel merkez ile kurultay isteyen muhalifler arasında delegeleri ikna etme açısından büyük bir yarışa sahne olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Peki imza süreci başlamadan önce partide son durum ne? Genel merkez partide bir 'liderlik sorunu' olmadığı görüşünde. Ayrıca yerel seçime giderken yapılacak bir kurultayın 'enerjiyi içe yönelteceği' ve 'partiye zarar vereceği' düşünülüyor. Ancak muhalif cephe de tartışmayı yerel seçimler üzerinden yürütüyor. Bu yönetimle gidilecek bir yerel seçimin sonunda 'başarısızlık' yaşanacağı için önce yönetim kadrosunun değişmesi gerektiğini savunuyor. Muharrem İnce’nin de yakın çevresine, “Ben gider Elmalı köyünde otururum. 30 Mart’tan sonra onlar gelir bana partinin anahtarlarını verir. Ama benim derdim ben değilim Türkiye” dediği söyleniyor. Bakalım CHP’de kurultay tartışması nasıl sonuçlanacak...

KILIÇDAROĞLU AİLESİNDE DÜĞÜN HEYECANI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yandan parti içi kurultay tartışmalarını diğer yandan yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken bir de oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nun evlilik heyecanını paylaşıyor. CHP liderinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Kerem Kılıçdaroğlu Güney Kore’de doktorasını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmüş, geçtiğimiz yıl da kısa dönem askerliğini yapmıştı. Askere gitmeden önce kimyager olan Mina Alşan ile sade bir törenle nişanlanan Kerem Kılıçdaroğlu sonbaharda düğün için de hazırlıklara başladı. Daha önce “şatafatlı bir düğün yapmayı düşünmüyorum” diyen Kerem Kılıçdaroğlu’nun nişanlısı Mina Alşan ile beraber tercihi bir kır düğünü oldu. Çiftin Ankara İncek Ahlatlıbel’de uzun yıllardır kır düğünü hizmeti veren bir kulüpte eylül ayında düzenlenecek düğünle evlenmeyi planlandığı biliniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tek oğlunu evlendireceği düğüne yakın çevresi, dostları ve elbette siyasetçilerin davet edilmesi bekleniyor.

.

MECLİS ÇİÇEK BAHÇESİ!

24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis en kalabalık günlerini yaşıyor. Milletvekillerinin yaklaşık 10 gün süren kayıt heyecanı ve ardından yemin töreni sırasında dolup taşan Meclis, hafta boyunca da “hayırlı olsun” ziyareti yapan vatandaşların akınına uğradı. Milletvekillerinin odalarının bulunduğu halkla ilişkiler binasındaki ziyaretçi yoğunluğuna bir de her seçim sonrasında alışık olduğumuz çiçekçiler eklendi. Başta belediye başkanları olmak üzere, özel şirketler ve çeşitli kurum temsilcilerinden milletvekillerine gönderilen çiçekler Meclis’i adeta çiçek bahçesine çevirdi. Meclis’e gelen binlerce çiçek seçimin bir kazananın da çiçekçiler olduğu yorumlarına yol açtı.

ELİTAŞ'A 'İÇTÜZÜK' FATURASI MI KESİLDİ?

AK Parti’nin uzun zamandır parlamento çalışmalarındaki en etkin ismi olan Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın yeniden grup başkanvekili gösterilmemesi ile ilgili merak devam ediyor... Kulislerde Elitaş’a MHP’ye dönük, “Yüzde 2.5’lar. Kuyruğumuza takıldılar” sözlerinin faturasının kesildiği iddiası basına yansımıştı. AK Parti kulislerinde ise bir başka gerekçe daha konuşuluyor. İddialara göre muhalefetin söz hakkına getirilen kısıtlamalarla tartışma yaratan son İçtüzük değişikliği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı memnun etmedi. Erdoğan’ın, “İçtüzük değişti ama bize çok şey kazandırmadı” dediği konuşulurken Elitaş’ın da süreçle ilgili yeterli bilgilendirmede bulunmadığı iddia ediliyor. Anayasa değişikliğinin ardından Meclis yeni bir İçtüzük değişikliği yapacak. Yeni sisteme uyum için yapılacak değişikliğin bu durumda başka ne tür düzenlemeler içereceği şimdiden merak konusu oldu.

BAKANLARDAN 3'TE 3 PERFORMANS BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girdi. Yeni sistem doğrultusunda Cumhurbaşkanı tarafından atanan bakanlar ilk ve de son kez yemin töreni için Meclis’e geldi. Bakanlar eski sistemde olduğu gibi Parlamento çalışmalarında yer almayacakları için onları bir daha Meclis kulisinde görmek mümkün olmayacak. Bu nedenle yemin töreni için Meclis’e gelen bakanlara hem milletvekillerinin hem de parlamento muhabirlerinin ilgisi çok yoğun oldu. Bir bakan “Sizleri bir daha burada göremeyeceğiz” diyen parlamento muhabirine, gülerek “bunun için çok mutluyum. Çalışmak için daha çok zaman olacak” yanıtı verdi. Bu arada bir milletvekili de, “Bakanlar zamanlarının üçte birini Bakanlık işlerine, üçte birini Meclis çalışmalarına, üçte birini de seçmene ayırıyordu. Şimdi üçte üçünü de Bakanlık hizmetlerine ayıracak. Bu da başarıyı arttıracak” dedi. Bakalım milletvekillerinin yaptığı bu hesap nasıl sonuç verecek.