Bakan Selçuk: Bana 'geçmiş olsun' deyin

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendisini tebrik edip “Hayırlı olsun” diyenlere gülümseyerek, “Bana hayırlı olsun demeyin, geçmiş olsun deyin” yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında açıklanan yeni hükümette Milli Eğitim Bakanı olan Prof. Dr. Ziya Selçuk, geçmişteki sosyal medya paylaşımları ile gündem oldu. Selçuk’un 2013 yılında Tuğba Tekerek’e verdiği röportajda, “Diyelim ki Milli Eğitim Bakanı oldunuz…” sorusuna “Allah korusun” yanıtı da çok konuşuldu.

Açıklanan yeni Kabine’nin en dikkat çeken isimlerinden biri olan Milli Eğitim Bakanı Selçuk yemin etmek için geldiği Meclis’te de ilgi odağı oldu. Çok sayıda milletvekili ve eski Bakan’ın tebrik ettiği Selçuk’la genç milletvekillerinin fotoğraf çektirmesi dikkat çekti.

'HAYIRLI OLSUN DEMEYİN, GEÇMİŞ OLSUN DEYİN'

Gazetecilerin sorularını henüz yemin etmediği için yanıtsız bırakan Selçuk, sonrası içinse açık çek verdi. Selçuk, “Çok konuşacağım merak etmeyin. Konuşmaktan korkmam” dedi.

Selçuk kendisini tebrik edip “hayırlı olsun” diyen bir milletvekiline, "Akşam Bakanlarla bir süre oturduk. Herkes birbirine hayırlı olsun, diyor. Ben ise bana hayırlı olsun demeyin, bana geçmiş olsun deyin” yanıtı verdiğini söyledi.

20 milyona yakın öğrencisi, 1 milyona yakın öğretmeni, sınav sistemlerinden müfredata onlarca tartışmalı konu başlığı olan bir alanda Bakanlık yapacak olan Selçuk'un sözleri herkesi gülümsetti.

Özel Maya Okullarının kurucusu Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik döneminde Bakanlığın beyni olarak nitelendirilen Talim Terbiye Kurulu'nda yaklaşık 3 yıl Başkanlık yaptı.