Yeni bakanın eski mesajları: -Diyelim bakan oldunuz... -Allah korusun!

Yeni Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, geçmişte yaptığı açıklamalar ve paylaştığı sosyal medya mesajları yeniden gündem oldu. Selçuk, geçmişte üniversitelerin bölünmesine ve dershanelerin kapanmasına karşı çıkmış, Milli Eğitim Bakanı olma ihtimali içinse 'Allah korusun!' demişti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladıktan sonra en çok merak edilen isimlerden biri de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Ankara'daki Maya Okulları'nın sahibi, TED Üniversitesi'nin kurucusu ve Hüseyin Çelik döneminde Talim Terbiye Kurulu başkanlığı yapmış olan Selçuk'un sosyal medya paylaşımları ve gazeteci Tuğba Tekerek'e verdiği röportaj tekrar gündeme geldi.

ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİNE KARŞI ÇIKTI

Ziya Selçuk Twitter  hesabından attığı mesajlardan birinde üniversitelerin bölünmesine karşı çıkıyor. Selçuk, 12 Mayıs 2018'te attığı mesajda, "Universe kelimesinin etimolojisi BİR'e ulaştıran anlamını da içeriyor. Küçük üniversitelerin yönetilemediği bir ortamda "BÜYÜK" üniversiteleri yönetilemediği için bölmek Bir'leşmeyi engelleyen ne tür bir "fallacy" (yanılgı) biliyorum galiba. Birileri Bir"e ulaşmak istemedi birden" diyor.

Selçuk, bakan olduktan sonra bu mesajının altına Twitter kullanıcıları tarafından, "Bunu okurlarsa bakanlık gider :)",  "Sayın bakanım sizden fikirlerinizin bakanlığınızın altında ezilmediği bir yönetim bekliyoruz. Eğitim sisteminin buna ihtiyacı var. Başarılar..", "Sayın bakanım umarım fikirleriniz bu doğrultuda devam eder ve yine umarım yakın zamanda bu tweet'inizi silmezsiniz :)", "Okur musunuz bilmiyorum. Biz eğitim ve eğitilmek istiyoruz. Biz 12 yıl İngilizce görüp konuşamayan, bir o kadar matematik görüp matematik cahili olan, felsefe düşmanı, aşırı politize olmuş nesil haline getirildik. İnşallah sesimize kulak açarsınız... Başarılar" şeklinde mesajlar yazdılar.

'SAYIN BAKANIM SİLİN BUNU'

Ziya Selçuk'un 2013 yılında Einstein'dan yaptığı alıntıyı paylaştığı, "İnsanı sakatlayan kapitalizmden, toplum hedeflerine dayalı bir eğitim sisteminin tamamladığı sosyalist bir ekonomiyle kurtulunur" tweeti de gündeme geldi. Bu mesaj içinse Selçuk'a birden fazla, "Sayın bakanım silin bunu" cevabının atılması dikkat çekti.

'DEVLET ÖNCE ÖDEVİNİ YAPSIN'

Ziya Selçuk 2013 yılında dershanelerin kapanması gündeme geldiğinde buna yönelik yaptığı itirazlarla da dikkat çekmişti. Selçuk o dönem Taraf gazetesinden Tuğba Tekerek'e verdiği röportajda "Devlet önce kendi ödevini yapsın, derslik ve öğretmen açığını çözsün" diyordu. Selçuk aynı röportajda, "Nicel şartı bir halledelim önce... Eğitim Bakanlığı 'Ben ödevimi yapıyorum, öğretmen açığını gideriyorum, okulların hepsinin bilişim altyapısını kuruyorum, fiziksel olarak UNESCO standardını tutturuyorum' desin, sonra dershanelerle ilgili düzenleme yapma şansımız olur. İşi kendi doğal seyrine bırakmak söz konusu ise dershanenin kendiliğinden kapanabileceği koşulları oluşturmak zorundayız. Bunu yasayla kapatmak demek, fay hattının yerini yasayla değiştirmek gibidir. Yasayla bu tür kurumlar kapatılmaz" ifadelerini kullanıyor. Ziya Selçuk söz konusu röportajda dershanelerde eğitim yapılmadığını ama okullardaki eşitsizlik devam ettiği için velilerin dershanelere okullardan daha fazla güvendiğini; "bu yüzden merdiven altına da girse ailelerin dershanelerden vazgeçmeyeceğini" söylüyor. Ziya Selçuk o dönemde Tekerek'in, "Diyelim ki Milli Eğitim Bakanısınız" sorusuna, "Allah korusun!" cevabını veriyor. (HABER MERKEZİ)