Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kimdir?

Bekir Pakdemirli, yeni kabinede Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi. TBMM'de Manisa milletvekili olarak 4 dönem görev alan Ekrem Pakdemirli'nin oğlu olan Bekir Pakdemirli, uluslararası bir gıda şirketinde üst düzey yönetici olarak görev aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman Bakanı olarak açıklandı. BİM, Turkcell ve Albaraka'nın yönetim kurulu üyesi görevlerini de yapan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, merhum eski başbakan yardımcısı Ekrem Pakdemirli'nin oğlu.  Pakdemirli, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmuş ancak aday listesine girememişti.

BİM, Turkcell ve Albaraka Türk Katılım Bankası'nın yönetim kurulu üyeliğini de yürüten Pakdemirli "Biraz şaşırdım. Reisi Cumhur'umuza bu görevi bana verdiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Haberi dün aldığını söyleyen Pakdemirli, şaşırdığını ifade ederek, "Benim de dün haberim oldu. Böyle bir beklenti içerisinde değildim. Hem kendisine hizmet hem de millete hizmet imkanı doğdu. Canla başla bölgemize, İzmir'imize ve Türkiye'mize hizmet için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

1976 yılında Trabzon'da doğdu. İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisansını ABD'de bulunan Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde yaptı.

Ayrıca bu dönemlerde Florida State Üniversitesi'nde uzman, Indiana University Pervasive Technology Institute'te ise araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonlarında çalıştı.

2005 yılında Başbakanlık'ta görev yapmaya başladı. Sırasıyla, 2011'de Başbakan Başdanışmanlığına, 2014'te ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. 2016 yılında Büyükelçi unvanı aldı.

Başdanışmanlık görevi boyunca, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından verilen diğer görevlerin yanısıra, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendi. TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesidir.