Erdoğan'ın yeminini hangi parti liderleri izleyecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde hangi parti liderinin katılıp katılmayacağı netleşti. Törene bu sabah davet edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tren kazası gerekçesiyle Erdoğan'ın kutlamayı ertelemesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak göreve başlama törenine AK Parti, MHP, BBP ve Saadet Partisi genel başkanları ile milletvekilleri katılacak. CHP gitmeme kararı alırken HDP’ye ise davetiye gönderilmediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 16.30’da Meclis’te yemin ettikten sonra Anıtkabir’e gidecek. Erdoğan’ın göreve başlaması dolayısıyla yapılacak tören ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 18.00’de gerçekleşecek. Yaklaşık 6 bin kişinin davet edildiği öğrenilen törene 22 devlet başkanının katılacağı açıklandı. Tören için HDP hariç Meclis’teki tüm milletvekillerine davetiye gönderildiği öğrenildi.

HDP’YE DAVET YOK

HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerine davetiye gitmediğini HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan doğruladı. Kurtulan, “Milletvekili düzeyinde davet yok. Biz yastayız. Böyle bir durumda şatafatlı bir törenin içinde olmayacağız elbette. Doğru bulmuyoruz. Bu törenin iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

MHP TAM KADRO KATILACAK

Beştepe'deki törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bu dönem seçilen tüm milletvekillerinin katılacağı öğrenildi. BBP Genel Başkanı, Ankara Milletvekili Mustafa Destici de törende olacak.

KARAMOLLAOĞLU TÖRENE KATILACAK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Erdoğan’ın hem Meclis’teki yemin törenine hem de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak törene katılacak.

AKŞENER: ERTELENSİN

İYİ Parti’den hafta sonu yapılan açıklamada Genel Başkan Meral Akşener’e davetiye gelmediği, bu nedenle törene katılım olmayacağı ifade edilmişti. Ancak tören daveti bugün İYİ Parti’ye ulaştı. Genel Başkan Akşener ise davetin ardından bir açıklama yaparak Çorlu'da yaşanan tren kazası nedeniyle törenin ertelenmesini istedi. Akşener, "Suud Kralı’nın vefatıyla ‘Milli yas’ ilan eden iktidarın, bunca kaybımızın ardından, neden yas ilan etmediğini merak ediyorum. Beraberinde, sayın Cumhurbaşkanı’ndan, bugün Saray’da yapılacak olan törenin, milletimizin yaşadığı acıya saygı gösterilerek ertelenmesini talep ediyorum" dedi.

CHP LİDERİ KATILMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve milletvekillerine de davet edildiği öğrenildi. Ancak CHP lideri ve milletvekilleri de törene katılmayacak.

ERDOĞAN'DAN İNCE DAVET

Erdoğan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye de davetiye gönderdi. Ancak İnce’nin de törene katılmayacağı öğrenildi.