Bülent Tezcan: Kurultay toplanmazsa bu mesele biter

CHP'deki kurultay tartışmalarını değerlendiren Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, delegelerden imza toplanması halinde kurultay yapılacağını belirtti. Tezcan, "İmza toplanırsa kurultay olur toplanmazsa bu mesele biter" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partideki kurultay tartışmalarının değerlendirdi. Tezcan, "İmza toplanırsa kurultay olur toplanmazsa bu mesele biter" dedi. Muharrem İnce'nin açıklamasını eleştiren Tezcan "Kurultay istedim demiyor ama örgüt gereğini yapar diyor. Bence uygun olmamıştır" diye konuştu.

NTV'nin haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, canlı yayında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin kurultay çağrısının ardından dün CHP MYK toplantısı yapıldı. Dün kurultay gündemde olmadığını açıklayan Tezcan'a "Kurultay tartışması bitti mi CHP'de?" sorusu yönetildi.

Tartışmanın birkaç gün daha sürebileceğini belirten Bülent Tezcan, "Ama daha sonra biter. Genel Başkan'ın gündeminde kurultay çağrısı yok, Parti Meclisi'nde de böyle ağırlıklı irade yok" dedi.

'İNCE, PARTİYLE DEĞİL ERDOĞAN'LA YARIŞTI'

"Sayın Muharrem İnce parti ile yarışmadı, Sayın Erdoğan ile yarıştı" diyen Tezcan, "Muharrem İnce'nin 81 milyonun Cumhurbaşkanı olması, parti rozetini çıkarması sadece İnce'nin projesi değil CHP'nin de projesi. Başarı da başarısızlık da ortaktır" şeklinde konuştu.

'BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ BÖYLE YÜRÜTÜLMELİ'

Seçim sürecinde doğru adımlar attıklarının dile getiren Bülent Tezcan, "15 milletvekilinin gönderilmesi, Millet İttifakı'nın oluşturulması, Muharrem İnce'nin aday gösterilmesi bunlar doğru adımlardı. Bir dahaki kurultayda bir başka aday çıkabilir. Ama şu anda yapılacak şey genel başkan nasıl bütün kadroları niteliklerine göre değerlendirdiyse bundan sonraki süreçte de böyle yürümektir" ifadelerini kullandı.

'KURULTAY TOPLANMAZSA MESELE BİTER'

"Bir gerginlik olduğu görülüyor" yorumu üzerine Tezcan, "Bunlar geçer. Özel bir gerginlik yok. Bu kurultay talebi döneminde süren talep sonuçlanmayınca ya da sonuçlanınca biter. İmza toplanırsa kurultay olur toplanmazsa bu mesele biter. 1990'da partiye üye oldum o zamandan beri biz seçimi değerlendirmeyi parti için iktidar arayışı üzerinden yapma alışkanlığımız var. Kurultay istedim demiyor ama örgüt gereğini yapar diyor. Bence uygun olmamıştır" karşılığını verdi.

'SEÇİMİN BİTMESİYLE İTTİFAKIN SONA ERMESİ DOĞAL'

Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir görüşme planlanıp planlanmadığı sorulan Tezcan, "Görüşmeye engel bir şey yok. İhtiyaç olursa görüşürler" yanıtını verdi.

"Meclis Başkanlığı'na aday tartışıldı mı?" sorusu üzerine Tezcan, "Sayın Genel Başkanımız bir karar verecek değerlendirilen isimler var" dedi.

Millet İttifakı'nın sona erdiği yönündeki açıklamaların sorulduğu Tezcan, "Seçimin bitmesiyle teknik anlamda ittifakın sona ermiş olması doğaldır. Seçim ittifakı sadece seçimi kapsayan bir protokol olmanın çok ötesindeydi. Çünkü orada temel ilkeler vardı" diye konuştu.