CHP'de 3. aday iddiası: He-man olmaz ama Voltron'ı isterim!

CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı iddia edilen Haluk Pekşen kendisinin bir girişimi olmadığını açıkladı: He-man’lar önemli, He-man olmalı ama daha iyisi mümkün. Voltron diye bir tasarım da var. Ben Voltron tasarımında olmayı isterim.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’de kurultay tartışmaları devam ederken yeni genel başkan adayları da konuşulmaya başlandı. Genel başkan adaylığı için adı bugün medyada geçen Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, "Tek bir delegeyi aramadım, böyle bir açıklamam yok. Ama beni bu göreve layık görenlere teşekkür ederim. Cumhurbaşkanlığı adaylığında da adım geçti. Herkese teşekkür ederim" dedi.

'HE-MAN'DEN İYİ VOLTRON VAR'

"Ben bir şey anlatmaya çalışıyorum. Sadece CHP değil, tüm partiler için siyaset başarısının 2 anahtarı var. Bir güçlü ve geniş bir kadro hareketinin olması gerekiyor. İki yeni yüzler yeni söylemler geliştirmeniz gerekiyor. Bu doğrultuda bir siyasi süreç başlarsa bana ne görev düşerse bu görevden kaçmam" diyen Pekişen, partisi için aklındaki modeli de şöyle anlattı, "Evet He-man’lar önemli, He-man olmalı ama daha iyisi mümkün. Voltron diye bir tasarım da var. Ben Voltron tasarımında olmayı isterim. Daha iyisi, büyüğü, güçlüsü, geniş kadrosu olmasını isterim. Böylesine bir kadro hareketi olur, iddialı bir CHP dizayn edilmek istenirse burada düşecek görevi kabul ederim. Genel başkanlıkta adımın geçmesinden mutlu olurum. Siyaset yapan bir kişi için bundan güzel bir şey olabilir mi? Atatürk’ün koltuğunun bana layık görülmesine ancak sevinirim, mutlu olurum."

'KİMSEDEN İMZA İSTEMEDİM'

Kendisinin bu yönde bir girişimi olup olmadığı yönündeki sorumuza, "Bu yönde delegeye dönük bir çalışmam olmadı. İmza talebim olmadı, bunu da doğru bulmuyorum. Benim için bir ortak başarı hikayesini yazabilirsek, biz diyebilirsek o zaman siyasete yeni bir vizyon açmış olabiliriz" yanıtını veren Pekşen, seçim sonrası olağanüstü kurultay çağrısına dönük ise şunları söyledi:

“Evet olağanüstü kurultay yapılmalı ama bugüne kadar yapıldığı gibi yapılmamalı. Kurultay yapılacaksa bu genel başkan değişikliği kurultayı olur. CHP’nin temel sorunu bence kendisini toplumun her kesimine yaygın şekilde kendisini yapılandırmaktır. Eğer CHP tüzüğünde bu delege sistemi olacaksa, CHP blok listeyi tüzüğünde tutmaya devam edecekse emin olun daha çok hayal kırıklıkları yaşarız. Partide büyük yapısal reformlar yapmalı.

'KURULTAY 10 GÜN SÜRMELİ'

CHP’nin 1-2 günlük kurultaylarla sorunlarını çözmesini, Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretmesini mümkün görmüyorum. CHP gelecek haftadan itibaren kapanmalı, en az 10 gün süreyle çok büyük bir kurultay gerçekleştirmeli. Yeni bir tüzük, toplumun her kesimini kucaklayacak, beklentileri karşılayacak bir tüzük olmalı ve 21. Yüzyıl'a yeni kadrolarını, bu kadroların nasıl uygulama liyakatına sahip olduğunu ortaya koymalı. Böyle bir CHP hayal ediyorum. Böyle bir CHP’de bana bir görev verilirse elbette mutlu olurum." (DUVAR)