İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Millet İttifakı sona erdi

İYİ Parti Başkanlık Divanı 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çıray, 24 Haziran seçimleri öncesinde kurulan Millet İttifakı'nın sona erdiğini açıkladı. Seçimden sonra yapılan zamları, kayıp çocukları ve KHK'leri yakından takip edeceklerini söylerken; Çıray "Ne bugünümüz ne de yarınımız güvence altında" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Başkanlık Divanı, bugün yaptığı toplantıda 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. KHK'lerin, yapılan zamların ve son günlerde gündemde yer alan çocukların güvenliği gibi konuların da ele alındığı toplantıda, “İYİ Parti Türkiye’nin yeni siyasi tablosunu ve bu tablo ile girdiği süreci dikkatle izleyecek ve milletin kendisine verdiği görevi eksiksiz yerine getirecektir” açıklaması yapıldı.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, ''Millet İttifakı''nın seçim sonrasında sona erdiğini açıkladı. ''Millet İttifakı''nın seçim hilelerini aşmak için kurulduğunu belirten Çıray, ''Seçimlerin tamamlanması ile birlikte bu ittifaka gerek kalmamıştır" dedi.

'KHK’LARI TAKİP EDECEĞİZ'

Başkanlık Divanı’nın en önemli gündem maddelerinden biri de, ilki çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler oldu. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, kararnamelerle ilgili şöyle konuştu: "İYİ Parti’nin kuruluş sürecindeki en önemli etkenlerden biri olan 16 Nisan referandumuna neden ‘Hayır’ dediğimiz, bugün daha iyi anlaşılmakta. Yasama görevi için var olan Meclis dururken seçimden önce, yangından mal kaçırır gibi çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname yetkisinin, ülkenin sistemini değiştirmede kullanıldığına şahit oluyoruz. İYİ Parti KHK uygulamalarını dikkatle takip edecek, gerektiğinde itiraz ve milletimizi uyarı görevini layıkıyla yerine getirecek."

Seçimden sonra yaşanan zamlar da toplantıda ele alınan konulardan biri... Yapılan zamlarla ilgili ise Çıray şu açıklamalarda bulundu: "Bir eski siyasetçinin “Seçimden önce zam yapacak kadar enayi miyim?” sözünü hatırlatan ve 24 Haziran sonrası için biriktirilen zamlar, vatandaşımızın sırtındaki yükü daha da ağırlaştırmaktadır. İYİ Parti zamların süreklilik kazanacağı endişesini taşımakta."

'NE BUGÜNÜMÜZ NE DE YARINIMIZ GÜVENCE ALTINDA...'

Günlerdir Türkiye'nin gündeminde yeri alan kayıp çocuklar meselesine ilişkin olarak da son olarak Çıray şu değerlendirmeleri yaptı; "Türkiye günlerdir çocuklarımızın maruz kaldığı insanlık dışı davranışları konuşuyor. Bir ülke çocuklarını koruyamıyor, hatta onları koruyacak yasalar konusunda elini çabuk tutmuyorsa, ne bugünümüz ne de yarınımız güvence altındadır. Çocuklarını, yani geleceğini koruyamayan bir ülkenin bugünü güvende olamaz. İYİ Parti, yeni Meclis’in, tatil hesapları yapmadan, bu konuda ivedilikle adım atması için, gücü nispetinde ilk günden mücadele edecektir." (DUVAR)