Meclis yöresel ürünler pazarı!

Meclis’e kayıt için gelen milletvekilleri yöresel ürünlerini de beraberinde getirdi. Milletvekillerinin yaren helvasından höşmerime, pestilden bala çok sayıda ürünü tanıtıp, dağıttığı Meclis kayıt sürecinde “Yöresel Ürünler Pazarı"na dönüştü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Haziran seçimleri sonrası oluşan yeni Meclis, milletvekillerinin yemin etmesinin ardından göreve başlamaya hazırlanıyor.

8 Temmuz’da yapılması planlanan yemin töreni öncesi Meclis’te kayıt heyecanı var. 27 Haziran Çarşamba günü başlayan kayıt sürecinde 6 gün geride kaldı. Bugüne kadar 96 milletvekili kayıt yaptırdı. 98 milletvekili bulunan İstanbul’dan sadece MHP Milletvekili Arzu Erdem kayıt yaptırırken, 28 milletvekili bulunan İzmir’den ise henüz kayıt yaptıran olmadı.

Büyükşehirlerdeki milletvekili kayıtlarının azlığında, seçim sonuçlarına itirazlar nedeniyle mazbataların geç alınması gerekçe gösterildi.

HDP 5-6 TEMMUZ’DA KAYIT YAPTIRACAK

Seçim sonucunda 67 milletvekili kazanan HDP’den de henüz kayıt yaptıran milletvekili olmadı. Seçim sonrası illerde teşekkür ziyaretleri yaptığı ifade edilen HDP milletvekillerinin 5-6 Temmuz’da kayıt için Meclis’e geleceği öğrenildi.

MECLİS YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI

Milletvekillerinin kayıt süreci her dönem olduğu gibi bu dönem de renkli görüntülere sahne oluyor. Özellikle ilk kez seçilen milletvekilleri bu heyecanı beraberinde gelen anne-babaları, eşleri, çocukları ve torunlarıyla paylaşıyor. Kayıt masalarının üzerine çıkan, gazetecilerin mikrofonlarıyla oynayan çocuklar renkli görüntülere sahne olurken koridorlarda çocuk sesleri yükseliyor.

Meclis’e kayıt için gelen milletvekillerinin yöresel ürün ikramları geleneği de bu kayıt sürecinde değişmedi. Ağırlıklı olarak AK Parti milletvekillerinin getirdiği yöresel ürünler içinde bugüne kadar kiraz, kaya tuzu, yaren helvası, Amasya çöreği, cezerye, höşmerim, baklava, pestil, mercimek, bulgur, bal, ceviz, burma kadayıf, çay ve çikolata yer aldı.

'TADINI ÇIKARIN'

AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri de Meclis'te kayıt yaptırdı. Milletvekilleri kayıt işlemlerinin ardından Meclis çalışanları ve basın mensuplarına Maraş'ın satırla kesilen dövme dondurmasından ikram etti. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'da askıdaki dondurmayı satırla keserek ikramda bulundu. Basın mensuplarına seslenen Ünal, "Sizleri çekimi bırakıp dondurma yemeye davet ediyorum. Dondurma ve baklavaların tadını çıkarın" dedi.

Nabi Avcı, üzerinde fotoğrafının bulunduğu not defteri hediye etti.

VEKİLLERDEN ÜRÜN TANITIMI

Meclis çalışanlarına ve medya mensuplarına ikram edilen yöresel ürünler arasında milletvekillerince özel tanıtımı yapılanlar da vardı. Çankırı’nın kaya tuzu “Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerdiği tuz” diye tanıtılırken Bingöl balının “dünya ikincisi” olduğu anlatıldı.

En farklı hediye ise AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’dan geldi. Avcı, Meclis personeli ve gazetecilere üzerinde kedisiyle çekilmiş bir resminin olduğu not defteri hediye etti.

GENEL KURUL’DA KOLTUK SORUNU

TBMM Genel Kurulu'nda, komisyon ve Bakanlar Kurulu sıraları hariç olmak üzere 524 koltuk bulunuyor. Yeni dönemde 600 milletvekili olduğu için bu sayının arttırılması gerekiyor, ancak bugüne salonda bir değişiklik yapılmadı. Yemin töreninde toplamı 50’yi bulan komisyon ve Bakanlar Kurulu sıralarına da milletvekillerinin oturması, bunun dışındaki ihtiyacın da sandalyelerle karşılanması sürpriz olmayacak. Meclis Genel Kurulu tadilatının yemin töreninin ardından girilecek yaklaşık 2 aylık tatil sürecinde tamamlanması bekleniyor.

YEMEKHANEDEN MAKAM ODASINA

Bu arada 50 yeni milletvekili için oda yapım süreci de devam ediyor. Bazı eski toplantı salonları milletvekilleri için makam odalarına çevrilirken bir restoran da oda yapımı için boşaltıldı.

Ana binadaki küçük yemekhanede 3 makam odası için tadilat başlatılırken camlara odaları kullanacak milletvekili ve komisyon başkanlıklarının ismi yazıldı. Birçok milletvekili odalarına yerleşirken bazı milletvekilleri bu odaların tadilatının tamamlanmasını bekleyecek.

Odaların kapılarına kullanacak vekillerin isimleri yazıldı.