Destici 'BBP' dedi, Meclis 'AK Parti' yazdı

AK Parti listelerinden Ankara milletvekili seçilen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici "Bugün Meclise Mustafa Destici girmedi, BBP girdi. BBP temsil ediliyor Meclis'te" dedi. Ancak Meclis kayıtlarında AK Parti olarak olarak yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - BBP Genel Başkanı Destici, Meclis'te kayıt yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti listelerinden Ankara Milletvekili seçilen Destici, kurucu genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden 9 yıl sonra BBP'nin Meclis'te temsil imkanı bulduğunu belirterek,   "Bugün Meclis'e Mustafa Destici girmedi, BBP girdi. Meclis'te BBP temsil ediliyor" dedi.

Destici'ye AK Parti listesinden seçilmesi dolayısıyla, tekrar ne zaman BBP'ye geçeceği soruldu. Destici, BBP Genel Başkanı ve BBP Ankara Milletvekili olduğunu, şu an itibarıyla BBP'nin TBMM'de temsil edilmeye başladığını söyledi.

MECLİS KAYITLARINDA AK PARTİLİ...

Destici ısrarla BBP Milletvekili olduğunu söyledi ancak, Meclis kayıtlarına AK Parti Ankara Milletvekili olarak girdi. TBMM'nin resmi internet sitesinde de Destici AK Parti milletvekili olarak yer aldı.

Meclis bürokratları, Destici'nin YSK'ya verilen AK Parti listesinde yer aldığını, 24 Haziran seçimindede AK Parti Ankara milletvekili olarak seçildiğini hatırlattı. Bürokratlara göre Destici BBP milletvekili olarak gösterilmek için Meclis'e ayrıca bir başvuru yapmak zorunda.

Bu durumda İYİ Parti listelerinden seçilen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve CHP listelerinden seçilen Saadet Partisi üyesi Abdülkadir Karaduman da partisini temsil etmek için Meclis başkanlığına ayrıca başvuru yapacak. (DUVAR)