Yıldırım: Yeni hükümet haftaya

Başbakan Yıldırım yeni hükümetin gelecek hafta açıklanacağını söyledi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Olağan Genel Kurulu ve 2017 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yeni hükümetin gelecek hafta açıklanacağını söyledi. Yıldırım, "Dünyanın merkezinde olmak dünyaya ne kadar açılabildiğinize bağlıdır. Devlet ayrı, özel sektör ayrı diye bir şey yoktur. Bunlar bir bütündür. Kalkınmanın kaldıracı özel sektördür. Bizim yapmamız gereken sizin yolunuzu açmak ve denetlemektir. Biz alt yapı kalkınma, açığını kapattık. Yeni hükümet önümüzdeki hafta açıklanmış olur" dedi.

Yıldırım, TİM seçimleriyle ilgili olarak da, "siz dükkanı devrediyorsunuz biz dükkanı kapattık'' dedi. Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

HAVACILIKTA MARKA OLDUK: Mutlak üstünlüğümüz yok ama mukayeseli üstünlüğümüz var, Türkiye'nin geleceği gençleridir. Havacılıkta büyük bir mesafe aldık. Serbestleşme ile bu mesafeyi aldık. Türkiye havacılıkta bir marka oldu.

SİZ DE RAHATLARSINIZ: İhracatçılar Meclisi’nde görev devir teslimi oluyor. İkinci dönem bitti yeni arkadaşlar gelecek. Arkadaşlara başarılar diliyorum. Gayet güzel demokratik bir yarış oluyor. Aynen bizim yaptığımız gibi… Geçen haftada biz bu heyecanı yaşadık. Biz rahatladık, yarın siz de rahatlarsınız.

ENDİŞEYE GEREK YOK: Kazansanız 3 saat sürüyor sevinci, kaybetseniz, 1 günde atıyorsunuz. Onun için kazananın stresi daha çok. 3 saat keyfini yaşarsınız ondan sonra ne yapacağız diye düşünürsünüz. Kaybeden o bir gün üzülür ondan sonra Allah dünya varmış der onun için hiç endişe etmeye gerek yok.

DÜKKANI KAPATTIK: Biriniz kazanacaksınız. Ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir ha. Bir fark var, siz sadece dükkanı devrediyorsunuz. Biz dükkanı kapattık.