Özhaseki: 'Adam kazandı' sözleri provokasyonu önledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27'nci Dönem Milletvekilliği seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, 'Adam kazandı' sözleriyle olası bir provokasyonu önlediğini söyledi. Bakan Özhaseki, 'İmar barışı' sayesinde şu ana kadar 1 milyon 650 bin kişinin başvurduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti. Ziyarete Vali Süleyman Kamçı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de katıldı.

Bakan Özhaseki, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya'ya attığı "Adam kazandı" mesajıyla bir provokasyonun önlendiğini iddia etti. Bakan Özhaseki, "Seçim sonrası kötü bir plan yapılacağı, provokasyonların oluşacağı gezi benzeri olaylar çıkacağı yolundaki söylentiler, Allah'ın bir hikmetidir, Muharrem Bey'in 'Adam kazandı' tweeti ile suya düştü ve yenilgi perçinlendi. İnsanların gönlünü almak yerine AK Parti'nin oyu düşsün diye başka partilere taşeron şekilde oy vermek ne kadar doğru? İşte görüldü. Sonuç olarak bir seçimi geride bıraktık. Bundan sonra 5 yıl vakit var. İnşallah bu seçimde ülkemize seçim hizmet ederiz" diye konuştu.

İmar barışı ile ilgili de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar barışı yasasına günde ortalama 100 binin üzerinde müracaat var. Genel olarak 1 milyon 650 bin müracaat var. Burada vatandaş, devletiyle barışmak ve önüne bakmak istiyor. Biz de vatandaşla barışmanın keyfini yaşarken, diğer taraftan da elde edilen gelirin kentsel dönüşümde kullanılmasını sağlıyoruz. Senenin sonunda 40 milyar lira civarında elimize geçen para olacak. Türkiye'yi depreme hazırlayacağız" dedi. (DHA)