Halaçoğlu: 'Erdoğan 8-10 vekil transfer edecek' iddiası

İYİ Parti'nin kurucularından Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP'ye bel bağlamayacağını belirterek, "Recep Beyi tanıyanlar bilir ki 8-10 milletvekilini partisine katar" dedi. Halaçoğlu, İYİ Parti'nin hedeflediği oy oranına ulaşamamasını da Millet İttifakı'na katılmasına bağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Kayseri esi milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 24 Haziran seçimleri sonrası Meclis'te salt çoğunluğu elde edemeyen AK Parti'nin milletvekili transfer etmek için girişimlerde bulunacağını öne sürdü. Halaçoğlu, "Recep Beyi tanıyanlar bilir ki 8-10 milletvekilini partisine katar ve MHP’ye de bel bağlamaz” ifadesini kullandı..

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Millet İttifakı’na girmemiz gelen bütün oyları geri çevirdi. Seçime tek başına girsek yüzde 17, Cumhurbaşkanı adayımız da yüzde 20’lerde oy alacaktı” diyen Halaçoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

NASIL KAYBETTİK?: Nerede hata yapıldı? Bir tanesi tabanda bizzat Genel Başkan’ın söylediği gibi yüzde 17 kemik oy vardı. Rüzgâr genel başkan yanaydı. Öyleyse nasıl kaybettik. Tabanımızı oluşturan milliyetçi-ülkücü camianın duayenleri listede yer almadı. Listeye neredeyse partinin kuruluşunda hiç fonksiyonu olmayan bir kısım kişiler konuldu. Bu sebeple MHP’den gelen önemli bir kısım yeniden oraya oy verdi. İYİ Parti siyasi arenada yeni bir partiye ihtiyaçtan doğdu. Güvenilir bir kadro olarak İYİ Parti görüldü ve buraya küskün CHP’liler ve AKP’den memnun olmayan sağ oylar geçiş yaptı.

SAĞ OYLAR GERİ DÖNDÜ: Ancak, İYİ Parti’nin gereksiz yere ittifaka girmesi bütün gelen oyları geri çevirdi. Sağ oylar ittifakta CHP olduğu için geri döndü. (…) Belirttiğim hataları yapmayıp tek başımıza seçime girseydik partimiz yüzde 17, Cumhurbaşkanı adayımız da yüzde 20’lerde oy alacaktı.

295 SİZİ ALDATMASIN: Adam tek başına iktidar oldu. 295 sizi aldatmasın. Recep Bey’i iyi tanıyanlar bilir ki 8-10 milletvekilini partisine katar ve MHP’ye de bel bağlamaz. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk dönemindeki kuruluş felsefesine göre modernize etme, dinimizi siyasetin çirkefliğinden kurtarma, aklı hakim kılma, ilim ve fenni ve liyakati ön plana çıkarma, halkı biat kültüründen kurtarma hedefiyle çıktığımız ve mücadele ettiğimiz yolda başarılı olamadık. Zira hedefimiz 43 milletvekili ile Meclis’e girmek değildi. O Meclis’te muhalefetin bir etkisi olmayacaktır. Bunu kısa zamanda hepiniz göreceksiniz.

(HABER MERKEZİ)

İYİ Parti kurucusu: AK Parti'ye destek veririzİYİ Parti kurucusu: AK Parti'ye destek veririz