Pazar vekil oldu, pazartesi idam istedi

24 Haziran Pazar günü yapılan seçimde MHP Konya milletvekili seçilen Esin Kara ilk iş idam cezasının getirilmesini istedi. Kara "Türk'ün töresinde, tecavüz suçunun cezası idamdır. İnşallah gelsin."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Konya'dan ilk kez kadın vekil çıkardı. Ancak MHP'li vekil Esin Kara'nın ilk demeci idam talebi oldu. Kadın ve çocuklara yönelik tecavüz suçlularına idam cezasının çıkartılmasını isteyen Kara, "Türk'ün töresinde, tecavüz suçunun cezası idamdır. İnşallah gelsin. Çünkü biz kadınlar bunu istiyoruz. Böyle bir şey olursa kamu vicdanı da, halkın vicdanı da, siyasetçinin vicdanı da rahat eder" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de idam cezası istediğini belirten Kara, partilerinin af talebinde söz konusu suçların kapsam dışı tutulduğunu söyledi.

Kadınların Türk siyasi tarihinde önemli bir yeri olduğunu anlatan Kara, dün 89 kadının milletvekili seçilmesinin de önemli olduğunu belirtti. Kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkı verildiğinde, kadınları 1 milletvekilinin temsil ettiğini ifade eden Kara, bugün ulaşılan 89 rakamının da, kadınlar için önemli olduğunu kaydetti.

(KONYA-DHA)

Etiketler MHP idam esin kara