Perinçek: Vatan Partisi neden CHP'ye tavır alıyor?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek seçim sonrası CHP'yi eleştirdi. Perinçek, "CHP, HDP'yi sırtında meclise taşıdı; AKP'ye karşı teröristlerle ittifak yaptı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimlerinde yüzde 0.2 oy alan Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Perinçek, "Bu seçim bir cümleyle değerlendirecek olursak seçen bölücü teröre karşı tavrını ortaya koydu bu çok önemli. Bu kadar ekonomik sıkıntılar içindeyiz ama teröre karşı Türk Milleti tavır aldı" dedi.

Ulusal Kanal'a konuşan Perinçek'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

'BARAJI GEÇEN HDP DEĞİL...'

Perinçek, HDP'nin barajı aşmasıyla ilgili olarak, "CHP oylarına bakınız 1 Kasım 2015'te yüzde 25.5 oy alıyor, şuan 22 civarında. Yüzde 3 civarında oy kaybetti. CHP oy kaybediyor. AKP devrilebilirdi ama CHP, PKK'nın elinde tutarak FETÖ'nün elinde tutarak bu seçimi de AKP'ye hediye etmiş oldu. Şimdi anlaşıldı mı neden Vatan Partisi CHP'ye tavır alıyor? Barajı geçen HDP değil CHP'dir. CHP HDP'yi sırtında taşımıştır" dedi.

'AKPNİN ÇIKMAZDA OLDUĞU GERÇEĞİNİ ORTADAN KALDIRMIYOR'

"AKP, Amerika ve İsrail'e tavır alarak ekonomiyi batırmasına rağmen oylarını arttırmıştır" diyen Perinçek şöyle devam etti: "Bunun nedeni teröre karşı olan tavrıdır. Bu seçim türkiyede bir şeyi çözdü, Vatan konusunda seçmen kararlı PKK'ya karşı tavır konusunda seçmen iradesini ortaya koymuştur. AKP'nin kazandığını gösteren bu tablo AKP'nin çıkmazda olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Ben bu seçimin bazı sorunları çözdüğünü ama bazı şeyleri ortada bıraktığını görüyorum. Çözülen şey teröre karşı olan tavırdır. Çözümsüz kalan şey ise AKP iktidarının ekonomideki çıkmazıdır."