İçişleri Bakanlığı: Böyle bir kart vermedik

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenmiş görevli kartları ile sosyal medyada yaşanan tartışmada YSK ve bakanlık tarafından açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla İçişleri Bakanlığı’na ait seçim görevlisi yazılı kartın kullanıldığı ancak bu kartların müşahit kartları olarak kullanılamayacağı iddia edildi. CHP Milletvekili Ahmet Akın tarafından da paylaşılan iddia 10 binden fazla retweet 8 binden fazla beğeni aldı.

Üzerinde "İçişleri Bakanlığı Seçim Görevlisi" yazan kartların müşahit kartı olarak kullanılamayacağı iddiası doğru. Müşahit kartları sadece siyasi partiler tarafından, sandık görevlileri kartları ise YSK tarafından düzenlenebilir.

teyit.org’un haberine göre YSK yetkilileri, YSK’nın sadece partilerin düzenlediği müşahit kartlarını ve YSK tarafından düzenlenen sandık görevlisi kartlarını kabul ettiğini ve seçim bölgelerine İçişleri Bakanlığı logosu bulunan kartla girilmeyeceğini belirtti. 135 Sayılı genelgede 19 ve 20. maddelerde de belirtildiği gibi sandık çevresinde ve sandık alanında bulunabilecek kişilerin müşahit ve sandık görevlisi olması gerekiyor.

.

'BÖYLE BİR KART VERMEDİK'

YSK yetkilileri İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik önlemi alması için görevlendirdiği kişilere böyle bir kart düzenleyerek akredite ettiğini belirtirken İçişleri Bakanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada, görevlendirdikleri kimse olmadığını ve böyle bir kart düzenlemediklerini ifade etti. (Kaynak)

Etiketler seçim içişleri kart