CHP'li Erdoğdu: Açıklanan sonuçlara kesinlikle inanmayın

CHP, ilk seçim sonuçlarını açıklayan Anadolu Ajansı'nı eleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu "Açıklanan sonuçlara kesinlikle inanmayın" derken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu "İstanbul’da açılan sandıklarda çok iyi gidiyoruz ve anadolu ajansının verileriyle alakası yok" mesajını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran seçimlerinin ilk sonuçlarının Anadolu Ajansı tarafından açıklanmaya başlanmasıyla, siyasetçilerden de ilk yorumlar gelmeye başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Twitter hesabı üzerinden Anadolu Ajansı'nı eleştirdi. Erdoğdu, "Anadolu Ajansı referandum hilesinin aynısını yapıyor... Açıklanan sonuçlara kesinlikle inanmayın... Sandık başlarından ayrılmayın..." mesajını paylaştı.

'KAYBEDİYORLAR'

Aykut Erdoğdu, ikinci bir tweet atarak "Anadolu Ajansı üzerinden referandumda oynadıkları kirli oyunun aynını oynuyorlar... 59’la açtılar... Şimdi 57’ye düşürdüler... Kaybediyorlar... Sakın sandık başından ayrılmayın..." mesajını paylaştı.

CANAN KAFTANCIOĞLU: İSTANBUL'DA ÇOK İYİ GİDİYORUZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, "İstanbul’da açılan sandıklarda çok iyi gidiyoruz ve anadolu ajansının verileriyle alakası yok. Hepimiz oylarımıza sahip çıkıyoruz. İlçelerde daha ıslak imzalar oluşturmadan sonuç veren bir AA var ne yazık ki!" diye yazdı.

ÖZGÜR ÖZEL: AÇIKLANAN SONUÇLARA ASLA İNANMAYIN

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de Twitter hesabından "Moral bozmayın" açıklaması yaptı.

EREN ERDEM: MANİPÜLASYON 1-2 SAAT DAHA DEVAM EDECEK

CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem ise "Ekranlardaki manipülasyon en fazla 1-2 saat daha devam edecek, sonra Türkiye Muharrem İnce önderliğinde Cumhuriyetin ve demokrasinin büyük zaferini konuşacak. #AnadoluAjansınaGüvenme ve asla sandığı terk etme" mesajını paylaştı.

 KÜRKÇÜ: YENİ YÖNETİM AA YÖNETİCİLERİNİ YARGILAMALI

HDP'li Ertuğrul Kürkçü de Anadolu Ajansı'nı eleştirdi. Kürkçü, Twitter'dan "Yeni yönetimin ilk işi AA’yı bir süreliğine kapatmak, üst yöneticileri mahkemeye sevketmek, haber servisleri çalışanlarını temel gazetecilik ve etik eğitiminden geçirdikten sonra, bu fake-news fabrikasını özerk bir kamu yayın kuruluşuna dönüştürmek olmalı" mesajını paylaştı. (Haber Merkezi)