Seçime saatler kala Beşiktaş: Sandıktan farklı sonuçlar çıkacak

Seçime saatler kaldı. Seçim çadırlarını gezmeye devam ediyoruz. Millet İttifakı'nda yer aldığı için baraj sorunu olmayan Saadet Partisi farklı kesimlerden eleştiri alsa da İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Gazi Kılıç; "Baraj sorununu hallettik. Saadet Partisi ile sandıktan çok farklı sonuçlar çıkacak" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçime saatler kalırken İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeyiz. Meydanda kurulan Saadet Partisi, Vatan Partisi ve İYİ Parti stantlarındayız... Seçime ilk defa girecek İYİ Parti cumhurbaşkanlığı için oy verecek büyük bir seçmen kitlesinin iki aday arasında kaldığını söylerken Saadet Partisi İstanbul 2'nci sıra milletvekili adayı Gazi Kılıç, 24 Haziran günü sandıktan sürpriz sonuçlar çıkabileceğini söylüyor. Vatan Partisi milletvekili adayı Ayhan İlhan ise “Biz bu seçimlerin bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyoruz” diyor.

'MERAL AKŞENER PARTİNİN ÜSTÜNDE'

İlk olarak MHP standına giriyoruz. Bizi karşılayan görevli basına konuşabilmek için ilçe teşkilatından izin almaları gerektiğini bunun da mümkün olmadığını söylüyor. MHP çadırından ayrıldıktan sonra İYİ Parti çadırına giriyoruz. İYİ Parti Beşiktaş Teşkilatı'ndan Sema Yeltekin, seçmenlerin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti üstünde gördüklerini söylüyor. Yeltekin şunları söylüyor: “İnsanlar bize sevgi ile yaklaşıyorlar. Özellikle Meral Akşener'e çok fazla teveccüh var. Meral Akşener ismi partinin üstünde. İnsanlar demokrasi eksikliğinden çok bahsediyor. İnsanlar Erdoğan'ın tekrardan iktidara gelmesinden çok korkuyorlar. Biz insanlarla konuşarak bu senaryolarla karşılaşmayacaklarını söylüyoruz. Seçmenler cumhurbaşkanlığı seçimi için iki isim arasında kalıyor. Biri Muharrem İnce diğeri Meral Akşener. Kararsız seçmenler, 'bu isimden kime oy vereceğimizi bilmiyoruz' diyor.”

.

Peki seçmenler İYİ Parti'den ne bekliyor? Yeltekin bu soruya şöyle yanıt veriyor: “İnsanlar İYİ Parti'den ilk olarak demokrasi bekliyorlar. İnsanlar İYİ Parti gelirse ekonominin, eğitimin düzeleceğini düşünürken 'hayvan sevgisini de tekrardan kazanacak' diyor. Bizler parlementer sisteme tekrar dönmek istiyoruz. Atatürk ilkeleriyle yönetilmek istiyoruz. Askeri liselerin tekrardan açılmasını istiyoruz. Statlarımızda bayramlarımızı kutlamak istiyoruz. Özgür bir ülke istiyoruz. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Meral Akşenere gelirse bu saydıklarımın hepsi gerçekleşecek.”

'ARTIK NE ALTERNATİFLERİ KALDI NE DE...'

Vatan Partisi seçim çadırındayız... Vatan Partisi İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Ayhan İlhan ile sohbet ediyoruz. İlhan, varolan sistemden şikayetlerini sıralarken şöyle devam ediyor: “Seçmenlerde en büyük kaygı ekonomik kaygı. İkinci kaygı ise Türkiye'nin bölünme kaygısı... Seçmenler terör sorununu büyük bir sorun olarak görüyorlar. 16 yıllık iktidarı sorgulayan insanlar şu an ciddi bir kaygı içerisinde. Buna alternatif olan partilere de güven yok. Biz Vatan Partisi olarak bu sistemin alternatifliğini tükettiğini söylüyoruz. Bu seçimlerin de bir çözüm getirmeyeceğini düşünüyoruz. Bu iktidar bu ülkeyi bu hale getirdi. Artık ne alternatifleri kaldı ne de alternatif öneremez hale geldiler. Bu sistemin dışına çıktığımız zaman her türlü ekonomik sorun, kültürel sorununun çözüme kavuşacağını düşünüyoruz.”

.

Haftalardır Vatan Partisi'nin çadırında görev yapan Serhat Şimşek adlı partili ise; “Biz burada beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. İnsanlar hep bir çıkış aradı. Sorunlarını anlatan insanlara da çözümün biz olduğunu anlattık.”

'ÇOK FARKLI SONUÇLAR SANDIKTAN ÇIKACAK'

Son olarak Saadet Partisi'nin çadırındayız... İstanbul ikinci bölge milletvekili adayı Gazi Kılıç'a Beşiktaş seçmeninin kendilerini nasıl karşıladıklarını, seçmenden aldıkları eleştirileri soruyoruz: “Her yerde olduğu gibi insanlar Temel Bey'in söylemlerini beğeniyorlar. Herkes bizi takdir ediyor. İnsanlar kutuplaştırmadan bıkmış durumda. AK Parti'yi destekleyen kesim diğerlerini vatan haini olarak görüyor. İttifaklar konusunda eleştiriler alıyoruz. Bazı seçmeler 'neden CHP ile bir araya geldiniz' diyerek bizi eleştiriyor. Ama herkes SAADET'in bu çıkışından memnun. İttifaklar yüzde 10 barajını yıkmak için atılan bir adım. Farklı partileri destekleyen seçmenler bizim yanımıza gelerek; 'Eski günlerimizi özledik' diyor. Seçimde en az yüzde 5 veya yüzde 6 oy alırız. Bu oranın çok daha üstünde de oy alabiliriz. Milleti yönlendirecek bir lider olmadığı için Saadet Partisi ile çok farklı sonuçlar sandıktan çıkacak.”

.