İnce'nin mitingi: İstanbul'da ilk defa böyle kalabalık gördüm

Yıllardır İstanbul'da yaşayan Yürük, İnce'nin mitingi için erken saatlerde yollara düştüğünü ve ve İstanbul'da ilk defa böyle bir kalabalık gördüğünü söylüyor. Yeter Keleş ise İnce'nin Türkiye için büyük bir umut olduğunu belirterek, "Muharrem İnce hepimizi kurtaracak. İnce, özellikle Kürtleri kurtaracak" diye konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul Maltepe'deki mitingine gelenler alana sığmadıı. Mitingin başlama saati 13.00 olmasına rağmen binlerce kişi sabahın erken saatlerinde Maltepe meydanının yolunu tuttu.

İstanbullular meydana, 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz, başkan İnce, hak, hukuk, adalet' sloganlarıyla giriş yaptı. Yağmura rağmen İstanbullular mitin alanını terk etmedi. Saat 13.47'de meydana giriş yapan İnce'yi bekleyen kalabalık meydana sığmazken binlerce kişi İnce'nin konuşmasını meydanın dışında kurulan hoparlörlerden dinledi.

'TÜRKİYE'NİN İNŞASI YARIN BAŞLAYACAK'

Meydanın dışında İnce'yi dinleyen 70 yaşındaki Satı Yürük isimli kadınla konuşuyoruz. Yıllardır İstanbul'da yaşayan Yürük, İstanbul'da ilk defa böyle bir kalabalık gördüğünü söylüyor ve ekliyor: "Bu Türkiye için bir kurtuluş. Bu meydandaki ses tüm Türkiye'ye yayılacak. Türkiye'nin dört bir yanında yaşayanlarla kardeşliğimiz pekişti. Bugün burada çok güzel bir kalabalık var. Bu işi tamamlayacağız artık. İnşallah yarından sonra çok güzek bir Türkiye olacak. Türkiye batacak eğer Muharrem kazanamazsa özgür ve kardeşçe bir Türkiye'nin inşası yarın başlayacak."

'İNCE KÜRTLERİ KURTARACAK'

Yürük'ün ardından bir başka İstanbullu Yeter Keleş'le konuşuyoruz... Keleş, İnce'nin Türkiye için büyük bir umut olduğunu belirterek, "Muharrem İnce hepimizi kurtaracak. İnce, özellikle Kürtleri kurtaracak. Artık tamam dedik.

Bugünden sonra çok güzel bir gelecek bizi bekliyor. Çocuklarımıza, torunlarımıza güzel yarınlar bırakacağız. Temennimiz büyük, umudumuz dağ gibi...Gençlerimiz bizi kurtaracak. Dünya bizden bahsedecek. Öncü olacağız."

MİTİNGTE BİR HDP'Lİ...

İnce'nin İstanbul mitingine sadece CHP'liler katılmadı. Elinde HDP bayrağı olan bir seçmene neden İnce'nin mitinginde sorusunu soruyoruz: "Bizi terörist ilan ettiler, onları FETÖ'cü ilan ettiler. Biz ve onlar diye bir şey yok. Hepimiz biriz. Asırlardır birlikte bu topraklarda yaşıyoruz. Kurtuluşumuz bir. Bu memlekette en çok ötekileştirilen biz olduk. Muharrem İnce de bunun farkında olan siyasetçilerden biri. Korkmuyor. İnsanın insanı kırmasına göz yummuyor. Yarından sonra bu ülke de herkes eşit söz hakkı sahibi olacak."

İnce saat 14. 06'da platforma çıkarken İstanbullular İnce'yi büyük bir alkışla karşıladı. Bu saate kadar yağan yağmurun durmasıyla bir seçmen bağırarak, "Sen geldin güneş açtı. Yarınlarınız hep güneşli olacak" dedi. İnce'nin platformdaki ilk cümlesi ise, "Yarın bambaşka bir Türkiye olacak. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım" sözleriyle başladı.