Demirtaş TRT'de son konuşmasını yapıyor: Kuvvetler ayrılığından taviz vermeyeceğiz

HDP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran seçimleri öncesi ikinci ve son TRT konuşmasını TRT Haber kanalında yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasının son gününde, TRT Haber'de son seçim konuşmasının gerçekleştirdi. Demirtaş 'OHAL'i derhal kaldıracağız, Kuvvetler ayrılığından taviz vermeyeceğiz' dedi.

Demirtaş şöyle devam etti; "Sizi şehrin uzağındaki hastanelere değil, hastaneleri sizin ayağınıza taşıyacağız. Yasama ve yargıyı yüritmenin baskısından kurtaracağız. Yargı sistemi adaletle karar alacak. Taşeron işçiliğine sözleşmeli ve güvencesiz çalışma biçimlerine son vereceğiz. OHAL'i derhal kaldıracağız. Bunların tamamının önünü sivil bir anayasayla açacağız. "

Demirtaş son olarak 17 Haziran'da TRT Haber'de canlı konuşma yapmıştı. 20 ay sonra ilk kez görüntülü olarak halka seslenen Demirtaş, "20 ay değil 20 yıl verseler bile boyun eğmeyeceğim. Bizim farkımız budur işte. Tek adam değil çok insanız. Bizi idamla tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz. Bir oy HDP 'ye bir oy Demirtaş'a deyin" çağrısı yaptı.

Etiketler trt Demirtaş seçim son