Başbakan Yıldırım, halkı at üstünde selamladı

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Menderes ilçesine gitti. Seçim otobüsünden inen Yıldırım, halkı at üzerinde selamladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Menderes ilçesinde düzenlenen Yörük Şöleni'ne katıldı. İlçeye seçim otobüsüyle gelen Yıldırım, getirilen bir ata binerek, at üstünde halkı selamladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Başbakan Yıldırım'ın son başbakan olduğunu ve son mesai gününü Menderes'e ayırdığını söyledi. Soylu, "Bu hizmetlerin arkasında duran, babalık yapan Başbakanımız Binali Yıldırım'dır. Sizinle aynı yolda yürümek ve ter dökmek ne kadar güzel" dedi.

"Kayıbeyi geliyor" anonsu eşliğinde çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "Bizim için dua eden, bizden desteğini esirgemeyen ak saçlı Yörük beylerine de şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü felaketten korusun. Başta Irak, Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere bütün kardeşlerimize Rabbim zafer nasip eylesin" diye konuştu.

'KANLA DEĞİL MÜREKKEPLE YAZILMIŞ MEDENİYET'

"Irak'ta, Suriye'de, Ürdün'de zor şartlarda, hayatları tehlikede olan Türkmenler bizim kardeşimizdir" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçmişimiz bir, geleceğimiz bir, Kitabımız bir, Rabbimiz bir, Peygamberimiz birdir. Hepimiz kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz. Bu millet, İslam coğrafyasının darmadağın olduğu dönemde Batı'dan gelen Haçlı Seferlerine göğsünü siper etmiş bir millettir. Moğolistan'dan Viyana'ya kadar dostluk, adalet, huzur götürmüştür. Bizim ecdadımız hüküm sürdüğü bölgelerde asla zulüm ve sömürü yapmamıştır. Ecdadımız arkasında harabeler değil, medreseler, köprüler, camiler, külliyeler, insanlık bıraktı. Ecdadımız tarihe kanla değil mürekkeple yazılmış bir medeniyet bıraktı."

'BÜYÜK MEDENİYET OLMANIN SORUMLULUKLARI VAR'

Türkiye'nin bölgenin en güçlü ülkesi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yer bizimdir. Büyük medeniyet olmanın gerektirdiği sorumluluklar var. Bu sorumluluğun hakkını veriyoruz. Sadece İzmir'i, İstanbul'u, Ankara'yı değil, tüm vilayetlerimizi aynı şekilde seviyor ve hizmetlerimizi götürüyoruz" dedi.

Seçimde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek isteyen Başbakan Yıldırım, "Milletin adamını en yüksek oyla cumhurbaşkanı seçiyor muyuz? Güçlü Meclis için ak kadroları, vekillerimizi Meclis'e gönderecek miyiz? Bereket, kalkınma için 'Evet'. Vakit Türkiye vakti" ifadelerini kullandı. (İZMİR/DHA)