'Bugüne kadar İzmir’de böyle bir miting olmadı'

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İzmir’de yüz binlerce kişinin katıldığı bir miting gerçekleştirdi. Mitinge katılanlar CHP’nin önceki mitinglerinden farklı bir hava olduğunda hemfikirdi. Mitinge katılanlardan Mehmet Yeni "Bugüne kadar İzmir’de böyle bir miting olmadı. İnce sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde aynı havayı yakaladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Nuray Pehlivan

Oğulcan Bakiler

İZMİR - CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İzmir'de miting düzenledi. Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinge yüz binlerce kişi katıldı. Miting alanına giden yollar kapandı, trafik kilitlendi. Konuşmaya yetişmek isteyenler ise araçlarından ve otobüslerden inerek alana yürüdü.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alana Cumhuriyet Meydanı ve Alsancak İskelesi’ndeki iki noktadan giriş yapıldı. Giriş noktalarındaki yoğunluk nedeniyle kalabalık arasında sık sık izdiham yaşandı. İnce’nin konuşma yapacağı platforma yaklaşmak isteyenlerin oluşturduğu kalabalıkta fenalaşanlar oldu. Miting alanının olduğu kıyıya yanaşan denizdeki tekneler de ilginç görüntüler oluşturdu.

İnce’nin içinde olduğu otobüs alana Alsancak Limanı yönünden yaklaştığı sırada İnce, mitinge gelenleri selamladı.

Miting için Gündoğdu Meydanı’nda yaklaşık 400 metrekarelik alana kurulmuş bir platform vardı. CHP Genel Merkezi’nden gönderilen platformun yapılması 3 günde tamamlandı. Dört tarafına “Millet için geliyoruz’’ sloganı yazılan platformun ön kısmındaki 15 metrelik bölüm sayesinde İnce, halkın içine kadar yürüyerek konuşmasını gerçekleştirdi.

'ÖNCEKİ CHP MİTİNGLERİNDEN FARKLI'

Mitinge katılan Sevim Parıltı, ilk defa İzmir’de İnce’nin böyle bir kalabalığı yakaladığını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki mitinglerinden çok farklı bir hava olduğunu söylüyor.

Parıltı’yla konuştuğumuz sırada, Muharrem İnce “Bakanlar Kurulu sadece CHP’lilerden oluşmayacak. Orada her partiden insanlar olacak. MHP’li, ülkücü, Saadet Partili, AK Partili ve HDP’li, herkes olacak. Türkiye’yi kucaklayacağız. Tüm muhalefet partilerinin liderlerine başkan yardımcılığı teklif edeceğim” diyor.

Parıltı ise, “HDP olmaz. 1 Kasım’daki son seçimlerde meclise girebilsin diye hepimiz oy verdik. Ama beklentilerimi karşılamadı. Bir defa denedim, ikinciyi denemeyi düşünmüyorum” diyor.

İsmini vermek istemeyen genç bir kadın, HDP’yle İnce’nin gelecekte de yan yana gelmesine karşı. Ancak HDP’nin milletvekili seçimlerinde barajı geçmesi gerektiğini düşünüyor: “Çünkü baraj demokrasi açısından yanlış.”

'HDP DE MHP DE BİR ARAYA GELEBİLMELİ'

1 Mayıs’ta da aynı kalabalığın İzmir’de olmasını istediğini söyleyen öğretmen Hüseyin Özlü, öte yandan İnce’nin tüm siyasi partilere dönük açıklamasını doğru bulduğunu belirtiyor: “O zaman CHP Türkiye partisi olabilir. HDP de MHP de bir araya gelebilmeli. Ancak Erdoğan olmamalı, mesela emekli olabilir. İnce ona emekli maaşı bağlasın.”

Bu sırada İnce konuşmasında herkesin Cumhurbaşkanı olacağını belirtirken, “İlk kez bir seçimin kaybedeni olmayacak. Benim Cumhurbaşkanlığımda Tayyip Erdoğan bile kaybetmeyecek. Enflasyon, dolar düşecek, milli gelir artacak, emekli Cumhurbaşkanının maaşı da artacak” diyor.

Mitinge çevre illerden gelenler de var. Çoruh ailesi Uşak’tan gelmiş. Nuri Çoruh daha önce Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki mitinglerine katıldığını söylüyor Çoruh, "Böyle bir kalabalık hiç görmedim. Muharrem İnce hitabıyla herkesi etkiledi. İnsanları bir araya getirmesi ve barış söylemi çok etkileyici” diye konuştu.

Çoruh Ailesi, miting için Uşak'tan İzmir'e geldi.

'İNCE KAZANIRSA HELVA DAĞITACAĞIZ'

Alandaki kimi CHP’lilerin İnce’nin "tüm partilerin başkanları" ifadesinden HDP’yi anlamadıklarını söylemesine ise Arzu Çoruh tepkili:

“6 milyon oy yok mu sayılacak? Dokunulmazlık konusunda İnce farklı bir tavır almıştı. Demirtaş da bu memleketin evladı. Erdoğan’ın kriterine göre Demirtaş vatan haini olabilir. Ama bize göre değil. Muharrem İnce kazanırsa bunlar olmayacak. İnce kazanırsa Uşak’ta helva dağıtacağız. Ölenin değil gidenin arkasından bu kez.”

Neşe Yüksekülkü ise ailesiyle beraber daha önce hayatında hiçbir mitinge katılmadığını söylüyor: “Bu kez çok umutluyuz. İnce bize daha önce CHP’nin veremediği ümidi verdi. Televizyonda sesini duyduğumda bile heyecanlanıyorum. 43 yaşındayım, İnce ilk kez ailecek mitinge katılmamızı sağladı.”

Neşe Yüksekülkü

“Zafer muhteşem olacak” pankartı taşıyan Mehmet Yeni ise "İnce bu ülkenin geleceğini kurtaracak tek adam. Bugüne kadar İzmir’de böyle bir miting olmadı. İnce sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her yerinde aynı havayı yakaladı" diyor.

Mehmet Yeni

Miting alanından çıkarken alana giremeyen pek çok insan da halen kafelerde oturuyordu. Kalabalık yüzünden giremedikleri mitingi yine televizyondan izlemek zorunda kaldılar ancak biraz ileride konuşmaya devam eden İnce’yi televizyondan dinlerken alkışlamaya devam ediyorlardı.