Muharrem İnce: Biz Sünniler, ülkedeki Alevilere haksızlık ediyoruz

CHP'nin Cumhurbaşkanı Aday Muharrem İnce, Çorlu mitinginde "Ömer Halisdemir’in kabri başında dua edemiyor, bir Fatiha okuyamıyor, okuyamaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Halisdemir'in mezarını ziyaret ettiğini söyleyen İnce, "Senin derdin Kuranı Kerim olsaydı, Fatiha olsaydı, 'Bakara makara’ diyeni tutar kulağından atardın" diye konuştu. Daha sonra Mersin'e giden İnce, "Biz Sünniler, ülkedeki Alevilere haksızlık ediyoruz. 100 gün içinde cemevlerinin statüsünü halledeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, seçim kampanyası döneminde 103'üncü mitingini yaptığını söyleyen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Adana'daki konuşmasını eleştirdi.

İnce, "Diyor ki, ‘Muharrem İnce, Ömer Halisdemir’in mezarına gidip Fatiha okuyamaz.' Ben de fotoğrafını koydum. Yahu gittik, okuduk ya. Senin derdin ne Ömer Halisdemir ne de Fatiha. Senin derdin Kuranı Kerim olsaydı, Fatiha olsaydı, ayet olsaydı, sure olsaydı, ‘Bakara makara’ diyeni tutar kulağından atardın" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Muharrem Niğde’ye geliyor, sırf Pensilvanya’yı incitmemek için şehit Ömer Halisdemir’in kabrine dahi uğrayamıyor. O gece gözünü dahi kırpmadan ülkemizin istiklali ve istikbali için canını feda eden o yiğit için kabri başında dua edemiyor, bir Fatiha okuyamıyor, okuyamaz" demişti.

'NEREDEYSE 'GELME BİZİM CAMİYE' DİYECEK'

"Senin derdin bu değil, senin derdin başka" diyen İnce, "Bana diyor ki, 'Seçim yaklaştı, camilerde görülüyorsun' diyor. Ben 5 vakit namaz kılan bir adam değilim ama 15 yaşından beri cuma namazlarına giden birisiyim. Neredeyse, ‘Gelme bizim camiye’ diyecek. Böyle bir şey olur mu? Sen nasıl Müslümansın? Bir Müslüman başka bir Müslümana böyle konuşur mu? Ayıp, günah değil mi?" diye konuştu.

'BU BENİM VİTAMİNİM'

Kendisine gönderilen bir mektubu okuyan İnce, şunları söyledi:

"Şimdi size ilacımı okuyacağım: 'Cumhurbaşkanım ben Deniz Acar. Bütün mitinglerinizi izledim. Okulumda yapılan İstiklal Marşı yarışmasını birincilikle kazandım. Oradan kazandığım gram altını size hediye ediyorum. Mutlu yarınlar istiyorum. Savaşlar olmasın, barış olsun, yüzler hep gülsün.' Bu mektubu Çankaya Müzesi’ne koyacağım."

'RİZELİ AMA RİZE'NİN ÇAYINI BEĞENMİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değiştiğini savunan İnce, "Kime kardeşim dediyse bugün yanında değil. Değişti artık bambaşka biri oldu. 'Rize’nin evladıyım’ diyor. Doğru ama Rize’nin çayını bile beğenmiyor, kilosu 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyor" dedi.

'HADDİNİ BİLEN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM'

"Haddini bilen bir Cumhurbaşkanı olacağım" diyen Muharrem İnce, "Ama aynı zamanda da haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir Cumhurbaşkanı olacağım. Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Benim defterimde Alevi-Sünni, sağcı-solcu, başörtülü-başı açık, Türk-Kürt, AK Partili-CHP’li ayrımı yok. 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım" şeklinde konuştu.

'TRT: TAYYİP RADYO TELEVİZYONU'

TRT'yi tarafsız yayın yapmadığı gerekçesiyle eleştiren İnce, "Medya, borazan olmayacak. Dünya, Türkiye’deki seçimlerle ilgileniyor. 50 ülkenin 50’si de randevu istedi. Hatta, ‘Ezber bozan bir adam var’ dediler. Ama Türkiye’de medya korkudan görmüyor. Benim yayınımı kesip Binali Yıldırım’ı bağlıyorsun. Utanmıyor musun Türk medyası. Şu TRT var ya. Türkiye Radyo Televizyon değil Tayyip Radyo Televizyonu" ifadelerini kullandı.

'ARKADAŞLAR BEN Mİ YANLIŞ GÖRÜYORUM'

Daha sonra Mersin'e giden Muharrem İnce, mitinge katılımın yoğun olduğunu belirtti. İnce, “Arkadaşlar ben mi yanlış görüyorum yoksa 1 kilometre uzakta mı bu kalabalığın sonu. Benim gözlerde bir sorun yok değil mi? Harikasın Mersin, yok böyle bir şey" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kastederek "Yorgun adam gidecek" diyen İnce, "Bir deneyimli siyasetçi diyor ki 'Meydanlar doluysa sevinebilirsin, balkonlar doluysa işler iyi demektir, çatılar da doluysa kazandın demektir.' Bir değişim rüzgarı bu tepeden tırnağa, bir dip dalgası bu. Bir halk hareketi bu. Oldu bu iş. Yorgun adam gidecek, bu ülkenin başına taze bir kan gelecek” diye konuştu.

Muharrem İnce'nin Mersin mitinginde MHP bayrağı da açıldı. (Fotoğraf: Ziya Köseoğlu)

'MİTİNG MEYDANLARINDAN KANALLARIN ÖNÜNE GİDERİZ'

Televizyon kanallarını eleştiren Muharrem İnce; İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapacağı mitinglerin yayınlanmaması halinde, seçmenler birlikte televizyon kanallarının önüne gideceğini belirtti. İnce, şunları söyledi:

"Televizyonlara bir çağrıda bulunuyorum. Bakın 104 mitingime yanlış yaptınız. Şimdi geriye kaldı 3 büyük ilin mitingi. Ben de meydanlara gönlünü koyan vatandaşlarıma sesleniyorum: Eğer aynı numarayı İstanbul, Ankara ve İzmir’de de yaparlarsa miting meydanlarından kanal önlerine gideceğiz hep birlikte. Manşetleri yapan Erdoğan, manşetlere direne direne gelen ben."

'SENİN YANINDAN FETÖ'CÜLER HALA GİTMEMİŞ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Fatiha okuyamaz" açıklamasına Mersin'de de tepki gösteren İnce, "Erdoğan senin yanından FETÖ'cüler hala gitmemiş, seni kandırıyorlar, yanındaki FETÖ’cülere dikkat et, sana yalan söylüyorlar" dedi.

Erdoğan’ın şiir kitabı hakkında yazdığı kitapla ilgili sözlerini hatırlatan İnce, “Benim 30 yıl önce yazdığım şiir kitabımı almış, konuşuyor. Ben yazdım itirazın mı var? Ben o şiir kitabından kazandığımla fen bilgisi laboratuvarı yaptırdım. Bunlar güya ‘Necip Fazıl’cılar ya; Necip Fazıl’a bir gün diyorlar ki, 'Gençliğinizde yazdığınız bir şiirde kadın bacağı geçiyor.' Necip Fazıl da 'Benim gençliğim hayatımın çöplüğüdür, oraları sadece köpekler karıştırır' cevabını veriyor" ifadelerini kullandı.

'CEMEVLERİNİ STATÜSÜNÜ HALLEDECEĞİZ'

Alevilerin cemevi sorununa da değinen İnce, “Biz Sünniler, ülkedeki Alevilere haksızlık ediyoruz. Aleviler vergi veriyor mu, veriyor. Askere giyiyor mu, şehit oluyor mu? Peki camilerin imamlarına devlet yardım ediyor da cemevlerine niye etmiyor? Bu haksızlık. Bunu gidermek için Alevi olmak gerekmez, insan olamak yeterli. 100 gün içinde cemevlerinin statüsünü halledeceğiz” şeklinde konuştu.