Ferhat Tunç: HDP Aydın mitinginde konuştu: Tarihte Erdoğan'ı kıskanacak iki kişi var

HDP Aydın milletvekili adayı Ferhat Tunç, Erdoğan'ın miting konuşmalarında kamu hizmetlerini anlatmasını eleştirdi. "Kamu hizmetleriyle övünmek devlet adamlığı değildir" diyen Tunç, "Sanırsam tarihte seni kıskanacak iki kişi vardır. Biri Roma’yı yakıp yıkan Neron’dur, diğeri de 'para para para" diyen Napolyon’dur!" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP, Aydın'da seçim mitingi düzenledi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün de katıldığı mitingde konuşan HDP Aydın 1. sıra miletvekili adayı sanatçı Ferhat Tunç şunları söyledi:

AYNI GÖĞÜN YÜZLERCE RENGİYİZ: Merhaba Fırat’ın, Dicle’nin, Kızılırmak’ın, Munzur’un ve Menderes’in çocukları! Biz aynı göğün yüzlerce rengiyiz, kardeşiz, akrabayız, dostuz, hevaliz, yoldaşız ve biz insanız! 72 millete bir nazarda bakan Hacı Bektaş ı Veli’yiz. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyen Pir Sultan’ız. Çünkü yolumuz hakikat ve barış yoludur. Mazlumun ahı, indirir şahı diyen Yunus Emre’lerin yoludur. Dehaklara karşı Demirci Kawa’yız, ateşin ve güneşin çocuklarıyız. Biz daracağacında 3 fidan, Diyarbekir zindanında ateşe semah dönen dörtleriz. Sır vermeyen İbrahimiz, Roboskiyiz, Cizreyiz, Sivas’ta yanan 35 canız!

BU BİZİM SON ŞANSIMIZDIR: 24 Haziran’a büyük bir heyecan ve coşkuyla hazırlanıyoruz. Artık son dönemeçteyiz. Bu seçimin hepimiz için bir kader seçimi olduğunu herkes kabul ediyor! Artık mühür sizde! Ya en az bir 50 yıl daha sürecek ve hepimizi inim inim inletecek bir faşizm gelecek başımıza ya da bu karanlık perdesini yırtıp faşizmi yeneceğiz! Bu bizim son şansımızdır. Yeni bir Türkiye’nin anahtarı sizde! Sadece kendiniz için değil barış isteyen herkes için oy kullanacaksınız!

ÖTEKİLEŞTİRİLMİŞ HERKESİN ADAYIYIM: 35 yıllık sanat hayatımda şarkılarımla bu ülkenin hakikatini dile getirdim! Yargılandım, tutuklandım, işkence gördüm ama asla boyun eğmedim, diz çökmedim. Ben burada kendimi sadece HDP’nin vekil adayı değil, farklı partilere oy veren, kimliklerinden ve inançlarından dolayı ötekileştirilmiş herkesin adayı olarak görüyorum. Seçildiğim takdirde tüm bu kesimlerin taleplerinin ve isteklerinin takipçisi olacağım.

YENİ BİR DÖNEMİ MÜJDELEYECEĞİZ: Faşizme karşı omuz omuza durarak, Aydın’da yeni bir dönemi müjdeleyeceğiz. Çünkü şu anda her kesimden oy alan tek parti HDP’dir. Türk Kürt Laz Çerkez, Roman; Alevi, Sunni, Hristiyan herkesten oy alıyoruz. İşte HDP’yi HDP yapan gerçek de budur. Biz tarlada, evde, fabrikada, emeği ile insanlığı besleyen kadın partisiyiz. Biz gelecek kaygısıyla üreten, okuyan, seven merhametli ve yürekli gençlerin partisiyiz. Biz KHK’larla mağdur edilmiş, işinden aşından edilmiş, haksızlıklara uğramış mağdurların partisiyiz! Biz Ape Musaların, Orhan Doğan’ların ve Tahır Elçilerin partisiyiz! Biz Nazım Hikmet’lerin, Yılmaz Güney’lerin ve Ahmet Kaya’ların partisiyiz! Biz inançları yok sayılan, ibadethaneleri tanınmayan, tarih boyunca asimilasyona maruz bırakılmış Alevilerin partisiyiz.

YAĞMAYI DURDURMAYA KARARLIYIZ: Başka bir şey kalmayınca en son şeker fabrikalarını da sattı. Çünkü Hazine attık Tayyip Erdoğan’ın savaş politikalarına, açlığına yetmiyor! Bu talan düzeni; adam kayırmacılık, yandaş besleme ve ailesini zenginleştirme üzerine kurulu. Yeşil dolar için ülkenin tüm yeşil alanlarına, ormanlarına tecavüz ettiler. Biz HDP olarak, tarım arazilerini ranta açan, doğayı tahrip eden ve adına “kalkınma” denilen bu yağmayı durdurmaya kararlıyız.

SADECE DOLARI UÇURDULAR: Aydın’ın cennet doğasına sahip çıkacağız. Ağacına, kuşuna, çileğine, bağına sahip çıkacağız. Bizler çocuklarımıza yaşanır ve mutlu bir Aydın ve Türkiye’yi miras olarak bırakacağız. 16 yıldır her seçimde vaat ettikleri yerli ve milli uçak, hala bir türlü piste inemedi. Ülkeyi aya, uzaya, marsa uçuracaklardı. Gelinen noktada tek uçurabildikleri dolar oldu! Kürt halkıyla barış yapacaklardı ama çözüm masasını devirip Mehmet Ağar’ın, Tansu Çiller’in beyaz Toroslarına bindiler. Şimdi, nereye uçarsan uç! Senin yerin köy yakanların, faili meçhulcülerin, JİTEM’in ve Yeşil’in yanıdır! Güle Güle!..

KAMU HİZMETİYLE ÖVÜNMEK DEVLET ADAMLIĞI DEĞİL: Yandaşları beslemek için imar yasalarına tecavüz ettiniz. Olur olmaz yerlere beton yığınları diktiniz! Bol bol köprü ve yoldan bahsediyorsun! Evet demir ve çimentodan köprüler ve asfalttan yollar yaptınız ama halklarımız arasındaki gönül köprülerini yıktınız. İktidarınız için kutuplaştırdığınız halklar arası muhabbet yollarını karaya çaldınız. Biliyor musun bay Erdoğan, Kamu hizmetleriyle övünmek devlet adamlığı değildir. Kısaca görgüsüzlüktür! Bak, burası Aydın. Antik şehirlerin beşiği; Taa Roma’dan Osmanlı’ya onlarca köprü dimdik ayakta! İşte yanı başımızda Karacasu ilçemizde Dandalaz Köprüsü sana kanıt olsun! 7 asırlık Dandalaz’ın mimarı bile bu kadar övünmüş değildir! Sanırsam tarihte seni kıskanacak iki kişi vardır. Biri Roma’yı yakıp yıkan Neron’dur, diğeri de “para para para” diyen Napolyon’dur!

KUCAKLAŞACAĞIMIZ BİR TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ: Anadolu ve Mezopotamya topraklarında, aynı gök kubbe altında aynı oksijeni soluyan, aynı kaderi paylaşan ama farklı inançlar, diller, renkler, kültürler, cinsiyetler ve zenginlikler taşıyan bizler; Birbirimizle barışacağımız, birbirimizi olduğu gibi kabullenip bütün küskünlüklerimizi gidereceğimiz ve yeniden kucaklaşacağımız yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Bu anlayışla, Tüm toplumsal kesimlerin sorunlarını çözecek, barışını sağlayacak kurucu bir meclise ihtiyaç vardır! Yeni seçilecek başkan, Türkiye’yi rahatlatacak, bir arada tutacak, toplumsal barışa ve demokrasiye ivme kazandıracak adımları hemen atmalıdır.”

Tayyip tipi bir başkanlık sistemi faşizmdir. Faşizmin karşısında, tüm demokrasi güçlerini HDP’yi desteklemeye çağırıyoruz. Zafer halkların olacaktır. Bu temenniyle hepinizi en devrimci duygularımla selamlıyorum. An azadi an azadi.. Yaşasın halkalrın kardeşliği.. Xızır hepimizin yardımcısı olsun. (HABER MERKEZİ)