Mahir Ünal: İnce, kendini zenci olarak hissediyorsa CHP'nin zencisidir

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Erdoğan beyaz Türk, ben zenci" açıklamasını değerlendirdi. İnce'nin CHP Genel Başkanlığı mücadelesini hatırlatan Ünal, "Muharrem İnce, kendini zenci olarak hissediyorsa ancak CHP'nin zencisidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ülke TV canlı yayınına katıldı. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin "Erdoğan beyaz Türk, ben zenci. Ben Türkiye'nin zencisiyim" sözlerini değerlendiren Ünal, şunları söyledi:

"Muharrem İnce, kendini zenci olarak hissediyorsa ancak CHP'nin zencisidir. Kendisinin CHP içindeki mücadelesini biliyorum. Kılıçdaroğlu, 9'uncu yenilgisini yükleyecek birini arıyordu.  Kılıçdaroğlu, patron edasıyla bir reklam hazırlıyor. Ama milletvekili olmayı seçti, yürütmede yer almayı seçmedi. Şimdi bu Kılıçdaroğlu seçim reklamı hazırlıyor, 'Türkiye'nin sorunlarını biz çözeriz.' Seçilirse ne yapacak, 'Gel buraya Muharrem' mi diyecek. Muharrem İnce de bir zenci hissi varsa bunu Kılıçdaroğlu oluşturuyor."

'ERDOĞAN, SESSİZ DEVRİMLER YAPTI'

AK Parti'nin MHP'ye ittifak yapmasının Kürt seçmende rahatsızlık oluşturabileceği yorumları sorulan Ünal, "Şu iyi ayırt etmek lazım. Bizim  Kürtlerle bir sorunumuz yok. Biz terörle mücadele ediyoruz. Dolayısıyla burada herhangi bir etnisiteye dayalı siyaset yürütmüyoruz. Dün Kürtler ilişkimiz neyse bugünde o. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt sorununun çözümü için elini taşın altına koymuş, sessiz devrimler yapmış. Onlar yıktı biz yüzde 90'ını yeniden yaptık. Şırnak'ı, Cizre'yi, Sur'u yeniden inşa ettik" dedi.

'İNCE VE AKŞENER ARASINDA OY GEÇİŞKENLİĞİ VAR'

"İnce'nin mitingine gidenler arasında geçmişte AK Parti'ye oy vermiş olanlar var mı?" sorusu yöneltilen Mahir Ünal, "Biz önce oy geçişkenliğine bakarız. Son bir aydaki araştırmalara baktığımızda Muharrem İnce ve Meral Akşener arasında bir oy geçişkenliği var. AK Parti'de seçmen sadakati yüzde 98. HDP'nin barajı aşması için de CHP'den bir oy geçişi görülüyor" diye konuştu.

"Bu kalabalıklar sizi korkutuyor mu?" sorusu üzerine Ünal, "Biz neleri gördük, muhtıralar, 'ordu göreve' pankartı açılan mitingler gördük. Biz başkalarına bakarak hiç yolumuzu çizmedik. Biz milletimize bakarak yolumuzu çizdik" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Mahir Ünal: Daha 20 sene buradayız, hesaplarını ona göre yapsınlarMahir Ünal: Daha 20 sene buradayız, hesaplarını ona göre yapsınlar