HDP Diyarbakır mitingine hazırlanıyor

HDP, 20 Haziran'da Diyarbakır'da yapacağı mitinge hazırlanıyor. Demirtaş'ın konuşmasının sinevizyondan yayınlanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP, 20 Haziran Çarşamba günü yapacağı Diyarbakır mitingi için çalışmalarını sürdürüyor. Seçime birkaç gün kala gövde gösterisinde bulunmayı hedefleyen HDP, anons araçları, sosyal medya, bilboardlar ve afişlerle mitinge katılım çağrısında bulunuyor.

AK Parti, CHP ve Saadet Partisi’nin ardından HDP de Diyarbakır’da miting yapmaya hazırlanıyor. HDP’nin 20 Haziran Çarşamba günü geniş bir katılımla yapmayı hedeflediği Diyarbakır mitingi ile seçim öncesinde gövde gösterisinde bulunmaya hazırlanıyor. Mitinge katılımın yüksek olması için sosyal medya, bilboardlar ve afişlerle çağrılar yapılıyor. Diyarbakır mitinginde eş genel başkanların yanı sıra çok sayıda milletvekili adayının da katılması bekleniyor. Eş başkanların konuşma yapacağı mitingde, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın görüntülü konuşmasının da sinevizyondan yayınlanması bekleniyor.

HÜDAPAR CUMA GÜNÜ

Bu arada HDP ile HÜDA-PAR’ın, 22 Haziran Cuma günü Diyarbakır’da miting yapmak için Valiliğe başvurduğu öğrenildi. Valilik aynı gün İstasyon Meydanı’nda iki miting yapılamayacağına dikkat çekerek iki partinin yöneticilerinden farklı tarihler için kendi aralarında anlaşmalarını istedi. Partiler uzlaşma sağlayamayınca miting tarihleri kura ile belirlendi. HDP, 20 Haziran Çarşamba günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting yapacak. Hüdapar’ın mitingi ise 22 Haziran Cuma günü olacak.