Temelli: Makam arabası olarak Beyaz Toros verir artık

HDP Eş Genel Başkanı Sezi Temelli, Bursa'da düzenlenen mitingde konuştu. Tansu Çiller'in AK Parti mitingine giderek destek vermesini eleştiren Temelli, "Şimdi bir kabine kuracak. Kabinede Bahçeli,Çiller, Ağar olacak. Onlara da makam arabası olarak Beyaz Toros verirsin artık," diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Bursa'da gerçekleştirilen mitingde konuştu. Temelli, Tansu Çiller'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemek için İstanbul'da düzenlenen mitinge katılımı ve yaptığı "Milli şuurla buradayım" sözleri için "Niye geldin demişler, 'milli şuur' demiş. Millisini biliyoruz da şuur nerede? Ben size o şuuru anlatayım, 90’ların faili meçhulleri, Beyaz Toroslarını anlatayım. Bu mudur şuur? Kimse 90’ları unutmadı. Şimdi bir kabine kuracak. Kabinede Bahçeli,Çiller, Ağar olacak. Onlara da makam arabası olarak Beyaz Toros verirsin artık," diye konuştu.

Temelli'nin konuşmasından başlıklar şöyle oldu:

SADECE BİR HAFTA KALDI, SIKIN DİŞİNİZİ: Bursa’da Bursalılarla, İstanbul’da İstanbullularla miting yapıyoruz. Şimdi İstanbul’da başka bir miting yapıyorlar, Bursalı mı ararsın, Ödemişli mi ararsın... Her yerden toplamışlar. Toplama değil sahici miting lazım bize. Burası gibi.

Sadece 1 hafta kaldı. Bir hafta sonra demokrasi bayramını kutlayacağız. Bu zulüm iktidarından hep birlikte kurtulacağız. Biz demokrasi diyoruz, sandığa gidiyoruz. Oyumuza hep birlikte sahip çıkıyoruz. Sadece bir hafta kaldı. Sıkın dişinizi.

BARIŞ MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ: O kadar acze düşmüşler ki, demokrasilerde sandıkla gelinir, sandıkla gidilir ama bunlar gitmemek için her türlü hileyi, her türlü provokasyonu yapıyorlar. Bu provokasyonlar da HDP’ye yönelik. Stantlarımıza, arkadaşlarımıza saldırıyorlar. Bugün (17 Haziran) Büyükada’da arkadaşlarımıza saldırmışlar. Bütün bu saldırılara, provokasyonlara rağmen biz demokrasi, barış mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

SURUÇ'TA YİTİRDİĞİMİZ CANLAR İÇİN KAZANACAĞIZ: Sandıklarımıza sahip çıkmak demokrasi mücadelesidir. Demokratik siyaset içinde mücadelemize devam edeceğiz. Edeceğiz ki, çocuklar babasız büyümesin. Babalar gününüz kutlu olsun. O yüzden bu savaş iktidarına hayır diyoruz. Faşizme karşı omuz omuza bu zulüm iktidarına son vermeye geliyoruz. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız. Suruç’ta yitirdiğimiz canlar için kazanacağız. AKP provokasyonunun hesabını sormak için kazanacağız.

Nerede görülmüş silahla seçim çalışması yapıldığı, nerede görülmüş esnafa dayatma yapıldığı. 25 yıldır Suruç’ta esnaflık yapan insanların ölümünde sebep oldular. Onlar hastaneye gittiklerinde yaşıyorlardı. Bir baba iki evlat hastanede hunharca katledildi. Orada yüzlerce insan var. Orada kolluk güçleri var. Orada Vali var. Onların gözü önünde üç insan hunharca katledildi. Diyoruz ki suçluları yakalayın. Otopsi raporlarını açıklayın. Kayıtları inceleyin . Suçluları yakalayın. Heyetler gitsin diyoruz, heyetler Suruç’a sokulmuyor. Neden güvenlik sorunu varmış. O güvenlik sorunu onlar silahlarla dolaşırken vardı. Ona önemini alacaktın. Diyarbakır barosuna değil. Sen katliama göz yumuyorsun, sonra güvenlik sorunu var diyorsun.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK YERİNE KÜRTLERE DÜŞMANLIĞI SEÇTİLER: Kürt sorunu bu ülkenin en önemli sorundur Kim demokrasiden bahsediyorsa onun samimiyetini Kürt Sorunu ile test edersiniz. Kürt sorununu çözmeden, Kürt sorununu, demokrasi sorununu çözmeden Kürt sorununu çözemezsiniz. Bugün diyorlar ki, Kürt sorunu yoktur. Kürt sorunu var ama siz çözemediniz. Bu sorunu çözmek yerine yok sayarak Kürtleri imha etmeye kalktınız. Sur’da, Cizre’de olduğu gibi. Sorunu çözmek yerine Kürtlere düşmanlığı tercih ettiler. Gidip Diyarbakır’da Kürt kardeşim diyeceksin, Ankara’da kurt olacaksın. Bu kurt akıllı siyasetin Türkiye yaptıkları ortada Cizre’de, Afrin’de, Sur’da ortada. Şimdi de Kandil oyununu getirdiler önümüze çünkü bundan oy bekliyorlar.

MAKAM ARABASI OLARAK BEYAZ TOROS VERİR ARTIK: Bugün bu kurt akıllıların yeni bir adımı oldu. İstanbul mitinglerine Tansu Çiller gelmiş. Niye geldin demişler, “milli şuur" demiş. Millisini biliyoruz da şuur nerede? Ben size o şuuru anlatayım, 90’ları faili meçhulleri, Beyaz Torosları anlatayım. Bu mudur şuur? Kimse 90’ları unutmadı.

Şimdi bir kabine kuracak. Kabinede Bahçeli,Çiller, Ağar olacak. Onlara da makam arabası olarak Beyaz Toros verirsin artık. Buna izin vermeyeceğiz. Bu zihniyete izin vermeyeceğiz. 24 Haziran’da tüm bunları, bu zihniyetin hepsini, Çiller’in, Ağar’ın hepsini kayyumlarla beraber faşizm çöplüğüne süpürüp atacağız.

DEMİRTAŞ HDP'NİN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN ADAYI: Sevgili Cumhurbaşkanı adayımız Demirtaş’la de uğraşıyor. “HDP hiç mi aday bulamadı, bu kadar mı fakirler, tutuklu birisini aday yapmışlar” diyor. Selahattin Demirtaş, HDP’nin değil Türkiye’nin adayı. Bizler Türkiye partisiyiz, Hepimiz Türkiye’nin adayıyız. Kürt sorununu çözmeye geliyoruz. Kürt sorununu da demokrasi sorununu da yoksulluk sorununun da hepsini birlikte çözmeye adayız. Hepimizin sorunu ortak. Bu iktidardan kurtulmak, öncelikli sorunumuz. Önce Erdoğan sorununu çözeceğiz sonra bütün sorunları yan yana gelerek çözeceğiz. Yeni yaşam yeni siyaset bir arada çözüm demektir. Hep birlikte eşit yurttaşlık temelinde demokratik bir anayasa yapacağız. O anayasa hepimizin üzerinde siyaset yapacağımız bir zemin oluşturacak. Kimliklerimizle, farklı inançlarımızla siyaset yapacağız. Haklarımızın gasp edilmesine dur diyeceğiz. 24 Haziran böyle bir gün. Hepimizin buluşacağı gün. Ancak ondan sonra Türkiye’nin önündeki, demokrasinin önündeki baraj yıkılır. Biz o barajı sel olup yıkacağız.

Bugün Parlamento'da HDP’nin olması sorunun çözümü için en güçlü adımdır. HDP Parlamento'da olmasın diye HDP’nin 80 vekiline el koymak için bizi baraj altında bırakmak istiyorlar. Bizim 80 vekili alacak. Parlamentoda çoğunluk sağlayacak. Sonra da insanlara diyecek ki, “bakın parlamentoda çoğunluk bende, istikrar lazım Cumhurbaşkanı olmalıyım”. Biz de diyoruz ki, 180 vekille o parlamentoya geleceğiz ve sen Cumhurbaşkanı olamayacaksın. O yüzden de bir oy Demirtaş’a bir oy HDP’ye.

Bunlar biliyorlar ki HDP’yi baraj altında bırakırlarsa bütün bu hakları gasp edebilirler. Buna izin vermeyeceğiz. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz dedik. Diyoruz ki kentimizi biz yöneteceğiz, kayyumlar değil. Kent talanına engel olmak için kentimize sahip çıkacağız. O yüzden de yerel demokrasi ile güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi savunuyoruz. Doğayı talan edenlere karşı duracağız. Su hakkımıza sahip çıkacağız. Suyu ticarileştiren, damacanaya sokan bu zihniyete karşı çıkacağız. O kadar çok hakkımızı gasp etmişler, ticarileştirilmesinden sonra da bize satmışlar ki, bu oyunu bozmanın tek yolu oyumuza sahip çıkmak.

FAİZ DÜŞSÜN, DOLAR DÜŞSÜN İSTİYORSAK SANDIĞA GİDECEĞİZ, ERDOĞAN'I DA DÜŞÜRECEĞİZ: Bu topluma çok zulüm ettiler. Bugün “bana muhtar olamazsın diyorlardı. Bu millet beni Cumhurbaşkanı yaptı”. Evet yaptı, ama hatasını anladı. Şimdi seni oradan bu millet indirecek. Hata insanlara mahsus. Artık hata yapmayacağız. Faiz düşsün, dolar düşsün istiyorsak gideceğiz, Erdoğan'ı da düşüreceğiz.

7 gün kaldı. Kampanyaya başlarken şifremiz 7 - 24 demiştik. 7 gün 24 saat çalışacağız dedik. Son 7 günde de 24 saat çalışacağız. Evlerimizin ışıkları sönmesin ki ki sarayın ışıkları sönsün.

Dost ve düşman bilsin ki, kazanacağız mutlaka kazanacağız. Bizler umudun yolcularıyız. Bizler yürüdükçe umut olacağız. Bunun önünde duracak baraj yoktur. sel olacağız bu barajı yıkacağız. (HABER MERKEZİ)