Karamollaoğlu: Irak’ta, Suriye’de yaşanan acılarda vebalimiz çok büyük

TRT'de konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Karamollaoğlu, "Irak’ta, Suriye’de yaşanan acılarda da maalesef payımız var, vebalimiz çok büyük. Türkiyemiz maalesef Irak’ta, Libya’da, Suriye’de emperyalistlerin Orta Doğu Projesine hizmet eder hale düştü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nun konuşması, propaganda hakkı kapsamında TRT Haber'de yayınlandı.

Toplumsal değerlerin tüketildiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Sadece maddi varlığımız değil; inancımızla birlikte ahlak, vatan, millet, devlet, bayrak. Her türlü manevi, mukaddes değerimiz tüketildi. Bilmeliyiz ki, zaman içinde yöneticiler de yönetimler de bozulur.  Batılı bir düşünür, Erasmus der ki: Tarihin sayfalarını karıştırdığınızda, her zaman için bir dönemin ahlakının o döneminin yöneticisinin hayatını yansıttığını görürsünüz" diye konuştu.

Toplumun kutuplaştığını belirten Karamollaoğlu, "Milletimiz maalesef bir gerilim ve kutuplaşma içine düşürülmüş durumda. Hava kadar, su kadar huzura muhtacız. Mevcut yönetim de maalesef iktidarda kalmak için her yolu mubah görür hale geldi. Usule erkana pek riayet etmediğinden, huzursuzluk, güvensizlik, verimsizlik artıyor. 'İtibardan tasarruf olmaz' denerek, bu milletin alın teri, yetimin hakkı israf ediliyor" dedi.

'TÜRKİYEMİZ EMPERYALİSTLERİN PROJESİNE HİZMET EDER HALE GELDİ'

Hükümetin dış politikasını eleştiren Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Yanı başımızda, Irak’ta, Suriye’de yaşanan acılarda da maalesef payımız var, vebalimiz çok büyük. Türkiyemiz maalesef Irak’ta, Libya’da, Suriye’de emperyalistlerin Orta Doğu Projesine hizmet eder hale düştü. 'Büyük Ortadoğu Projesinin Eş Başkanıyım' diye açıklamalar yapıldı. Ama bugün Orta Doğu’nun, Filistin’in halini görüyorsunuz. İç ve dış politikada yaşanan olayların, yapılan büyük hataların sonucunda, ülkemiz, Allah korusun ayrışmanın, parçalanmanın eşiğine geldi. Terör örgütleri ülkemizde cirit atar hale geldi; 15 Temmuz darbe teşebbüsü ancak milletimizin cesaret ve basiretiyle atlatılabildi."

Demirtaş: Bu kadar çok insan, bir tek adamdan korkacak değilizDemirtaş: Bu kadar çok insan, bir tek adamdan korkacak değiliz

'MÜCADELEMİZ, HAKKI YENENLERİN MÜCADELESİDİR'

"Bizim mücadelemiz hak yiyenlere karşı hakkı yenenlerin mücadelesidir. Biz üniversite mezunu işsizlerin hakkını arıyoruz. Eli nasırlı, yüreği hüzünlü çiftçinin hakkını arıyoruz. Fabrikası haraç mezat elden çıkarılan şeker işçisinin, üretimine kota konan pancar üreticisinin hakkını arıyoruz. Bir gece ansızın, bir kararname ile işinden, eşinden, aşından edilenlerin hakkını arıyoruz.

Açlığa mahkûm edilen emeklinin, asgari ücretlinin hakkını arıyoruz. Sadece seçim öncesi hatırlanan esnafın hakkını arıyoruz. Hukuksuzluğa karşı hukukun, kararnameye karşı kanunun mücadelesini veriyoruz.

Annelerimiz, çocuklarının geleceğinden emin olsun. Çalışanlarımız korkusuz bir şekilde, endişe duymadan yastığa başını koysun. Bu memleket bizim, bu memleket hepimizin. Gelin hep birlikte sahip çıkalım. Gelin bu gidişi değiştirelim. Korkmadan, ürkmeden, endişe duymadan, huzur barış, kardeşlik içinde yaşanan bir ülkeyi birlikte inşa edelim." (HABER MERKEZİ)

Doğu Perinçek: Bu ülke, artık Amerika’nın dayattığı sistemle yaşayamazDoğu Perinçek: Bu ülke, artık Amerika’nın dayattığı sistemle yaşayamaz