Karamollaoğlu: Anadilde eğitime önem veriyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır mitinginde konuştu. Anadilde eğitime önem verdiklerini söyleyen Karamollaoğlu, "Bu konunun, burada Kürtçe konuşan kardeşlerimiz için bir hak olduğunu biliyoruz ve idrak ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, partisinin Diyarbakır'da düzenlediği mitinge katıldı. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Karamollaoğlu, geçmişte erken seçimi "demokrasiye indirilen bir darbe" olarak gören AK Parti'nin, acele şekilde seçime gitme kararı aldığını söyledi.

Karamollaoğlu, "Erken seçimin sebebi neydi diye baktığımızda çığ gibi büyüyen problemlerle karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Ekonomide dibe vurdu bu iktidar, ülkenin problemlerini artık çözemiyor. İşsizlik zirve yaptı, dolar aldı başını gidiyor. İnsanlar geçimlerini sağlayamıyor. Dış politikada, adalette, eğitimde, her yerde sıkıntı var. Artık, bir değişime ihtiyaç var. Bu iktidarı siz değiştireceksiniz. Bu değişimin ayak seslerini de duymaya başladık" dedi.

'İKTİDAR YOL YAPMAYI KALKINMA ZANNETTİ'

"Hak ve adaletin yanında dürüst olacağız" diyen Karamollaoğlu, "Yalan söylemeyeceğiz, yetim malına el uzatmayacağız, komşumuzun derdi ile dertleneceğiz, yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Bugünkü iktidar; ekonomi dediği zaman sadece yol, tünel, köprü, inşaat yapmayı, eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmayı, kalkınma zannetti. Bu yolla Diyarbakır'daki işsizliği çözemezsiniz" şeklinde konuştu.

'GERGİNLEŞTİRMEK BİZİM ÜSLUBUMUZDA YOK'

Suruç'ta 4 kişinin hayatını kaybettiği olayın kendilerini endişelendirdiğini söyleyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Beni üzen, iktidarın süratle burada bir kamplaşma yaratıp, 'Kendime nasıl pay alırım?' havasına girmesi. Allah rızası için biraz daha temkinli davranmaya, bitaraf davranmaya kendinizi getiremezmisiniz ya? Biz bu hadiselerin tamamını kucaklayacak bir yola başımızı koyduk. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Gerginleştirmek bizim üslubumuzda yok. Biz kardeşiz. Dışarıdan bu bölgeyi şekillendirmek isteyenlerin, emperyalistlerin oyununa gelmeden, bu bölgede bulunan bütün ülkeler ve topluluklar, etnik kimliğe sahip insanlar bir araya gelecek, problemlerimizi biz çözeceğiz."

'ANADİLDE EĞİTİMİN HAK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Anadilinde eğitime önem verdiklerini belirten Temel Karamollaoğlu, "Bu bölgede, barışın ve huzurun sağlanması, bir takım adımların atılmasına da bağlı. Biz bundan dolayı anadilde eğitime önem veriyoruz. Bu konunun, burada Kürtçe konuşan kardeşlerimiz için bir hak olduğunu biliyoruz ve idrak ediyoruz. Bu konuyu siyaset sahnesine ilk taşıyan lider Erbakan hocamız olmuştu. Bundan dolayı, o ifadelerin bedelini ona ödettiler" dedi.

'NEDEN CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILMADIĞIMIZI SORUYORLAR?'

"Neden Cumhur İttifakı'na katılmadığımızı soruyorlar" diyen Karamollaoğlu, "Eğer iktidarda bulunan arkadaşlar, deminden beri tenkit ettiğim politikalarını değiştirirlerse, o zaman onlarla beraber olabilir. Ama 'Gelin teslim olun' derlerse, biz bu vebalin altına girmeyiz. Bu seçim, belki 90 yıllık tarihimizde en kritik seçim. Eğer bir değişim meydana gelmezse, sıkıntılarımız artacak. Artık kimsenin tahammülü kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Bunun üstesinden el birliğiyle geleceğiz" ifadelerini kullandı. (DİYARBAKIR/DHA)