İnce'den Erdoğan'a reyting yanıtı: Hava durumu bile Erdoğan'dan çok izlenmiş

Televizyonda tartışma çağrısını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'reyting kazandırırım' diyerek reddettiği Muharrem İnce Tunceli'den yanıt verdi: Erdoğan'ın reytingi 11, benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş. Reytingi sana ben katarım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tunceli'de halka seslendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki 'reyting' tartışmasını sürdüre İnce, "Sen dünya lideri değil misin? Gel tartışacağız" çağrısı yaptı.

Babalar Günü nedeniyle oğlu Salih Arda'nın da eşlik ettiği İnce, Tunceli mitinginde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

MUNZUR ÖZGÜR AKACAK: FETÖ’nün giremediği tek yer Tunceli. Ama KHK’larla işten atıyorlar. Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak. Siyaset uzun ince bir yol. Uzun kısmı bitti, ince kısmı kaldı.

GEL BENİMLE TELEVİZYONA ÇIK, HAVAN OLSUN: Cari açık 55 milyar doları geçti. Gençlerin yüzde 20’si işsiz. Gel seninle istediğini bir televizyon kanalında bilgin, cesaretin varsa gel çık diyorum. En az 10 yerde tekrarladım. Dün tenezzül edip cevap verdi. Televizyona çıkarsa reyting yaptırırmış. Erdoğan’ın reytingi 11, benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Reytingi sana ben katarım. Gel benimle televizyona çık da havan olsun. Sen dünya lideri değil misin. Ben adam yemem, gel tartışalım.

ANA DİLİ ÖĞRETECEĞİZ: Ne yapacağımızı anlattım. Kitap özeti okuyan bir adam Türkiye’yi sağlığa kavuşturamaz. ÇocuklarI önce resmi dil Türkçe’yle eğiteceğiz. Evinde konuştuğu dili, ana dilini öğreteceğiz. Üçüncüsü uluslararası bir dil öğreteceğiz. Çocuklarımızı dünya vatandaşı yapacağız. Din eğitimini nasıl yapacaksınız? Yalan yok, kıvırmak yok. Muhafazakar bir kesim var. Ben fıkıh kelam, hadis dersi istiyorum diyorsa başüstüne diyeceğiz. Sen istiyorsan devlet bunu verecek. Zorunlu din dersi istemeyene de vermeyeceğiz. İsteyene istediğini kadar, istemeyene zorla vermeyeceğiz. İlkeli bir siyaset yapacağız. Biz onlara benzemeyiz, Erdoğan bizi anlayamayaz. Hemşeheriniz Kılıçdaroğlu’nun karşısına iki kez çıktım, yenildim. Ama şimdi cumhurbaşkanı adayı oldum. Bizim hukukumuzu Erdoğan anlayamaz. Erdoğan ile görüştüm. Bana 'Kemal Bey seni harcadı' dedi. 'Kemal Bey birini harcadı ama beni değil, seni harcadı' dedim. 'Çünkü ben cumhurbaşkanı olacağım' dedim.

DANIŞTAY ÜYESİ ALEYHİME TWEET ATIYOR: Hakim milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor. Danıştay üyesi benim aleyhime tweet adıyor. Kaymakam milletvekili adayının mikrofonunu tutuyor. At izi it izine karıştı.

BEN HAK HUKUK DİYORUM, ERDOĞAN ÇAY KEK DİYOR: Onların yanında devletin gücü var, bizim yanımızda milletin gücü var. Seçilmeden millete hizmetlerim devam ediyor. Ben 3600’ü vereceğim diyorum, 16 yıl sonra aklına geliyor. Ben 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağım diyorum, OHAL’i kaldıracağım diyor. Kurban Bayramı’nda bizim yaptığımız köprüyü de ücretsiz yapacağız diyor. Dördüncü köprüyü nereye yapacak diyor? Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum. Ben diyorum ki hak hukuk adalet, Erdoğan diyor ki çay, kek, oralet. 16 yıl sonra bulduğu projeye bak. Ben her mahalleye kreş diyorum. O diyor ki her mahallede kıraathane olsun.

ERDOĞAN YERLİ VE MİLLİ DEĞİL: Sen saraylısın saraylı, sen unuttun. Sen de yerli ve milli olan bir şey kalmadı. Sen ülkeyi Brüksel’den, Washington’dan yönetiyorsun, ben Ankara’dan yöneteceğim. Her şeyi biliyor ama benim karşıma çıkamıyor. Erdoğan’ın benim karşısına çıkmasını ister misiniz. Erdoğan gel kırma Tuncelileri. Dün Üsküdar’da evinin önünden seslendim, gel karşıma dedim.

VATANDAŞ DEĞİL, DEVLET KEMER SIKACAK: Cumhurbaşkanı olunca önce OHAL’i kaldıracağız. Kamuda yükselmenin en güzel, en adil koşullarını koyacağız. Sadece liyakata bakılacak. Üniveriste öğrencileri iki yıl içinde bütün yurtları bitirip sizi FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyeceğiz. Her türlü ayrımcılığı bitireceğim. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Cumhurbaşkanı aleyhine tweet atamayan bir gençlikten hayır gelmez. Yandaş gazetecilerle değil, öğrencilerle tartışacağım. Devlet bankalarını yeniden yapılandıracağız. Emekliler arasındaki farkı kaldıracağız. İki kata indireceğiz. Şu ana kadar hep vatandaş kemer sıktı, benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıracak. Kamu ihale kanunu bir kez değiştireceğiz. Müjdeyi Binali Yıldırım’dan aldım. ‘Tunceli tamam dedi’ diyor, Allah’tan Binali Yıldırım var. Seçimin neşesi. Ayın 24’ünde başbakanlığı bitiyor. Bir insan kendi kendini bitirmek için miting yapar mı? Binali Yıldırım söyledi, bir de ben sorayım. Tunceli tamam mı?

(HABER MERKEZİ)