Erdoğan'dan PKK'ye: Özgürlük mücadelesini sandıkta ver

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK'yle ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Özgürlük mücadelesinin tek yeri var. Sandık. Sandıkta özgürlük mücadelesini ver. Bizim silahımız oyumuzdur. Biz, bu işi 40 yıldır böyle yaptık, böyle yapıyoruz ama siz arkadaş hâlâ bu yola gelmediniz. İşte siz, 7 Haziran en önemli neticeydi" dedi. Erdoğan, prompter tartışmasıyla ilgili olarak da "Ben prompter okumuyorum, prompteri yaşıyorum" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bedelli askerlik konusunda bir birikim oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Şu anda bu kapıyı açtığımız zaman buraya ciddi bir huruç harekatı olacaktır. Aslında burayla ilgili atılacak çok farklı adımlar da var" dedi.

Kanal 7 televizyonunda soruları yanıtlayan Erdoğan, Suruç'taki olaylar, PKK, bedelli askerlik ve hayvan haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın sorulara verdiği yanıtlar özetle şöyle:

HAYATIMDA İKİ YERDE TACİZE UĞRADIM (Suruç'taki olayları AK Partililerin kışkırttığı eleştirileri için): Ben siyasi hayatımda iki yerde tacize uğramışımdır. Birisi Suruç'tur, birisi Hopa'dır. Suruç mitingine gittiğim sırada otobüse yumurtalar atıldı. Hopa'da DHKP-C üyeleri benzer bir şeyi yaptı ve korumalarımdan biri yaralandı. Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, teröre karşı mücadele eden yürekli bir aile. Yıldız'ın olayı, esnafı dolaşırken yanlarına yaklaşanların, 'Siz bizim HDP'li olduğumuzu bilmiyor musunuz? Buraya nasıl gelirsiniz?' demesiyle başlıyor.

ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ BÖYLE VERİLMEZ: Bu yaklaşım artık PKK'nın alışılagelmiş yaklaşımı. Hele hele bunlar Şanlıurfa'da böyle bir şeyi hiç hazmediyorlar. Çünkü Şanlıurfa'nın bir farklılığı var. Onlara göre bir özelliği var. Biz başka bir şey söylüyoruz, özgürlük mücadelesi kendi ülkende, kendi kardeşlerine karşı böyle verilmez. Ama bu PKK kendilerine göre özgürlük mücadelesini ya dağlara kaçırarak verir veya mağaralara sokmak suretiyle verir. Veyahutta bizim mimarlarımızı, mühendislerimizi, öğretmenlerimizi bilinmeyen birçok yere kaçırarak verir. Bu mudur özgürlük mücadelesi? Eğer samimiyseniz, dürüstseniz öyle Hans'ı, George'yi bilmem neyi arkana almak suretiyle gelip de özgürlük mücadelesi verme. Özgürlük mücadelesinin tek yeri var. Sandık. Sandıkta özgürlük mücadelesini ver.

7 HAZİRAN EN ÖNEMLİ NETİCEYDİ: Biz yanımıza ne Hans'ı alıyoruz, ne George'u alıyoruz. Bizim yanımızda sadece milletimiz var. Biz, milletimizle beraber yürüyoruz. Bunun için de başka bir şeyi bizim aramamıza gerek yok. Silah şu, bu filan falan yok. Bizim silahımız oyumuzdur. Bizim silahımız imanımızdır, fikrimizdir, düşüncemizdir. Biz, bu işi 40 yıldır böyle yaptık, böyle yapıyoruz ama siz arkadaş hala bu yola gelmediniz. İşte siz, 7 Haziran en önemli neticeydi.

İNCE'NİN DEMİRTAŞ ZİYARETİ: Tabii, yalnız o değil ki. Diğerlerinin yok mu? Diğerleri de aynı destek söylemlerini yapıyor. 'Bir cumhurbaşkanı adayı nasıl olur da cezaevinde kalır?' diyor. Hale bak. Şimdi bu cezaevinde kalan zatın çok daha farklı suçları olabilirdi. Ne olacak? Bunlar, bunun gerekçesi mi olacak? Ki bunlar bu işin geçmişini çok da iyi bilirler. Çok da farklı bir şekilde bunu yaşadılar. Önü açıldı mı bu işin? Yok. Şimdi burada ne oluyor da size bu terörist örgütlerin arkasında olduğu böyle bir kişi için 'Bunun önü açılsın' gayreti içerisine giriyorsunuz? Ben özellikle de halkıma, milletime şunu hatırlatmak istiyorum, biz, eğer terörle mücadeleyi hakkıyla, dört dörtlük yapacaksak, ben, bu kişilere veya örgütlere karşı 24 Haziran'da benim milletimin gerekli dersi, cevabı vereceğine inanıyorum.

MENBİÇ: (Menbiç karşılığında Fırat'ın doğusunun YPG'ye bırakılacağı iddialarıyla ilgili soru üzerine): Münbiç'in böyle bir pazarlığı kesinlikle olmamıştır, bunların hepsi iftiradır. Biz bu tür konularda bir defa öyle kolay kolay pazarlığa oturmayız. Kim adına neyin pazarlığını yapıyoruz?

BEDELLİ ASKERLİK: Burada bir birikim var, bu birikimi de biliyoruz. Dolayısıyla biz şimdi Bay Muharrem gibi bu işin dışında değiliz ki. Elimizde de bir birikim var, bunun beklentisi var, yurt dışından var, yurt içinden var. Bunun rakamını çok cüzi bir miktara da indirdik. Şu anda bu kapıyı açtığımız zaman buraya ciddi bir huruç harekatı olacaktır. Aslında burayla ilgili atılacak çok farklı adımlar da var.

PROMPTERİ YAŞIYORUM: (Prompter polemiğiyle ilgili) Ben prompter okumuyorum, prompteri yaşıyorum.