Doğu Perinçek: Bu ülke, artık Amerika’nın dayattığı sistemle yaşayamaz

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in konuşması, propaganda hakkı kapsamında TRT'de yayınlandı. Türkiye'nin zor bir döneme girdiğini söyleyen Perinçek "Bu ülke, artık Amerika’nın dayattığı sistemle yaşayamaz. Türkiye, buradan Atatürk yoluna girerek çıkacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşmaları, 17 Haziran Pazar akşamı TRT Haber'de yayınlandı. İlk konuşmayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yaptı.

"Türkiyemiz çetin bir döneme girmiştir" diyen Doğu Perinçek, "Bu ülke, artık Amerika’nın dayattığı sistemle yaşayamaz. Bizi borca batırdılar. Devlet borçlu, millet borçlu. Borçlanma ekonomisi iflas etmiştir. Çıkmazda olan, Amerika’nın kurduğu sistemdir. Türkiye, buradan Atatürk yoluna girerek çıkacaktır" dedi.

'SİLİVRİ DUVARLARINI YIKTIK'

Ergenekon soruşturması ve davasını hatırlatan Perinçek "Daha hükümet olmadan, devletin yapamadığı işleri başardık. Vatan Partisi olarak Silivri duvarlarını yıktık. O duvarlara 3 kez 100 bin insanımızla dayandık. Türk Ordusu'nun bileklerine vurulan kelepçeyi kırdık. Komutanlarımızı esaretten kurtardık. Bizim kaldığımız hücrelerde şimdi bizi mahkum etmeye kalkan FETÖ savcıları ve yargıçları yatıyor" diye konuştu.

'BAŞINDAN BERİ ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ'

Özelleştirmelere karşı çıktıklarını belirten Perinçek konuşmasına şöyle devam etti: "Tehdit, baskı dinlemedik, işçimizin ve çiftçimizin alın terine sahip çıktık. En başından beri özelleştirmeye karşı mücadele eden tek partiyiz. Sendika özgürlüğü, iş güvenliği ve insanca yaşam mücadelesinde her zaman en önde olduk. Taşeron işçilerimizi örgütledik. Kamu emekçimiz, grevli toplu sözleşmeli sendika mücadelesinde Vatan Partisi’ni her zaman omuz başında gördü."

Demirtaş: Bu kadar çok insan, bir tek adamdan korkacak değilizDemirtaş: Bu kadar çok insan, bir tek adamdan korkacak değiliz

'SURİYE, İRAN, RUSYA VE ÇİN'LE GÖRÜŞÜYORUZ'

Suriye, İran, Rusya ve Çin hükümetleriyle görüştüklerini söyleyen Perinçek "Türkiye’nin güvenliği ve ekonomisi için işbirliği koşullarını oluşturduk. Rusya kapısını açacağız diye Antalya’da söz verdik. Sözümüzü tuttuk. Devlet nasıl yönetilir, güvenlik nasıl sağlanır, üreticimizin ve turizmcilerimizin önü nasıl açılır, daha iktidar olmadan neler yapabileceğimizi gösterdik" dedi.

'BİZ OLMAZLARI OLUR YAPTIK'

Meclisi ve hükümeti gençleştireceklerini dile getiren Doğu Perinçek, "Kimsenin cesaret edemediği işleri başardık. Daha devlet olmadan, ancak devletin yapabileceği işleri yaptık. Zorlukların üzerine üzerine yürüdük. Herkes olmaz diyordu, biz olmazları olur yaptık. İşte şimdi bu başarılarımızı, tecrübemizi, kadro birikimimizi, cesaretimizi sizin değerlendirmenize sunuyoruz ve siz büyük milletimizden yetki istiyoruz" şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu: Irak’ta, Suriye’de yaşanan acılarda vebalimiz çok büyükKaramollaoğlu: Irak’ta, Suriye’de yaşanan acılarda vebalimiz çok büyük

'KAHRAMAN BİR HÜKÜMET KURACAĞIZ'

"Bölünme devri bitti" diyen Perinçek, "Vatanımızı ve milletimizi birleştiriyoruz. Kürdümüzü bağrımıza basacağız. Türk de biziz Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz. Amerikan ve İsrail planları karşısında kaya gibiyiz. Türk Ordusunun emir komuta birliğini sağlayacağız. Kahraman ordumuzu yönetecek kahraman bir hükümet kuracağız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin adayı Muharrem İnce ve İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener, TRT'de konuşma yapmama kararı almıştı. (HABER MERKEZİ)